Kişisel BakımOrdan Burdan

Highlighter Nedir? Highlighter Uygulamanın Püf Noktaları

Yüzümüzde istediğimiz bölgelere aydınlık vermesi için kullandığımız highlighter ışığı yansıtan ve aydınlık ilüzyonu yaratan bir makyaj malzemesidir.

Highlighter kelime anlamı olarak da ‘aydınlatmak, öne çıkarmak’ demektir. Kelime anlamına baktığımızda da ürünün tam olarak bu işlevi yerine getirdiğini söyleyebiliriz. Highlighterı, yüzümüzdeki bazı bölgeleri öne çıkarmak ve aydınlatmak için kullanırız.

Highlighterı genellikle elmacık kemikleri, burun kemeri, dudak üstü ve çenemiz ile alnımızın ortasında kullanırız. Bu bölgelerde highlighter kullanarak daha ince bir burun, daha çıkık elmacık kemikleri veya daha dolgun dudaklara sahipmişiz gibi görünebiliriz.

Highlighterı Seçimi

Toz şeklinde olan highlighterları her renk skalasında bulma mümkün. Işıl ışıl bir görüntü için parıltılı highlighterlar kullanabilirsiniz. Ancak yağlı bir cildiniz varsa bu tip ürünler cildinizi olduğundan daha yağlı gösterebileceği için bunun yerine mat bitişli bir ürün kullanmanız daha uygun olabilir.

Renk seçiminde ise eğer açık tenli iseniz pembe ve inci tonlarında bir highlighter tercih edebilirsiniz. Daha koyu bir ten rengine sahipseniz de altın veya şeftali tonlarında bir ürün daha uygun olacaktır.

Highlighterı Hangi Bölgelere Uygulanır?

Highlighterı elmacık kemiklerinizin üzerine uygulamanız yüzünüzün genel olarak aydınlık görünmesine yardımcı olacaktır. Gözlerinizin daha aydınlık görünmesini istiyorsanız da ürünü kaş kemiğinize ve göz pınarınıza doğru uygulayabilirsiniz. Üst dudağınızın ortasına uyguladığınız highlighter dudaklarınızın daha dolgun görünmesini sağlarken bütün ilginin dudaklarınıza çekilmesini sağlar. Eğer omuzlarınızı açıkta bırakan bir kıyafet giyiyorsanız da highlighterı köprücük kemiklerinizin üstüne uygulayabilirsiniz

Highlighterı Nasıl Uygulanır?

Kusursuz bir görünüme mi yoksa daha doğal bir görünüme mi ulaşmak istediğinize bağlı olarak highlighter uygulamak istediğiniz yöntemi seçmeniz daha doğru olacaktır. Bir fırça yardımıyla highlighter uygulamak, süngerle uygulamaya göre daha hafif ve doğal bir görüntü yaratacaktır.

Yumuşak fırçalar tercih etmeniz daha uygun olacaktır ancak fırçaların çok büyük uçlu olmamasına dikkat etmelisiniz. Çünkü büyük uçlu fırçalar highlighterın daha geniş bir bölgeye yayılmasına ve istediğiniz görüntüden uzaklaşmanıza neden olabilir.

Fondöten Fırçası Nasıl Kullanılır?

Diş Taşlarından Doğal Yöntemlerle Kurtulun

İnce Telli Saçlar Nasıl Gürleşir?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu