Ordan Burdan

Rüyada Altın Görmek Ne Anlama Gelir?

Rüyada Altın görmek ne anlama gelir? Rüyada altın görmenin yorumu nedir?

Rüyada Altın Görmek

Sağlık, maddi ve manevi olarak istenilen şeylerin gerçekleşeceğine, çevreden yardım ve iyilik görüleceği bir döneme girileceği anlamına gelir. Rüyada sağ elinin Altın olduğunu görmek, kazanç, devlet ve şiddetinin gitmesine işaret eder. Nablusî demiştir ki: Rüyada altın halka görmek ferah bir habere delâlet eder.

Rüyada altın, herkes iyice bilir ki Altın dünya ziynetidir. Dünya ise müminler için meşakkat mahallidir. Bu nedenle Rüyada altın görmek, borca, gam ve kedere de işarettir. Bazı kere de altın görmek, sevgiliye, yardımcıya, ferahlık ve safa veren hayra delâlet eder. Bazı kere de ilimlere, imana, hidayete işarettir.

Rüyada altın külçesine denkgeldiğini, altın külçesine rast gelmek, elden çıkacak olan mala işarettir. Yine rüyada altını külçe ettiğini görmek kötülükle tabir olunur. Rüyada kendisine büyük bir altın parçası verildiğini görmek, devlet işlerinde yüksek mertebelere çıkmaya yorumlanır.

Rüyada Altın Madeni Bulmak

Bir kimsenin Rüyasında altın madeni bulduğunu, rüyada altın madeni bulmak, yada kişinin altın madinde çalıştığını görmesi, ortak olduğunu, altın para bulduğunu, altın kaplarda yediğini görmesi; genç birini servet yapmak için güzel bir fırsat olacağına, genç olmayan birisi için ise; işlerine, hareketlerine ve sözlerine dikkat etmesi gerektiğine delalet eder.

Rüyada Altın Para Görmek

Altın para görmek dedikodu olarak yorumlanır. Rüyada altınla karışık Gümüş para görmek,duanın kabul edilmesine, ihtiyaçların görülmesine ve hastalıktan şifaya delâlet eder.

Rüyada Sikke Altın Görmek

Kişinin rüyada sikkeli altın görmesi, ihlas, din ve ilme delâlet eder. Sikkeli altın görmek, güzel çocuğa da alâmettir. Rüyada bir takım sikkeli altınlar görmek, defnedilmiş mala, hikmet, velayet ve şahitliğe delâlet eder.

Rüyada Altının Olduğunu Görmek

Bir kimsenin rüyada beş tane altını olduğunu görmesi, beş vakit namaza delâlet eder. Bazı kere de rüyada görülen altınlar ilme, imana, hidayete ve sultanın hizmetinde bulunmaya delâlet eder.

Rüyada Ölü Birinin Altın Vermesi

Rüyada bir ölünün kendisine altın verdiğini görmek, zulümden halas olmaya işarettir.

Rüyada bir altını yuttuğunu görmek, kendisine emanet edilen şeye hiyanet etmeye işarettir.

Nablusî altın için demiştir ki:

Altın ve gümüş, Allah Teâlâ’nın mührü ve şeytanın oku ve insanların ona olan ihtiyaç ve mecburiyetidir. Evine yükler ile taşıdığı artanlar, evine naklonulacak mala delâlet eder.

Rüyada Yığınla Altın Görmek

Altınları yığınlı bir şekilde gören kimse, birisiyle ilgili bir sırrı öğrenir. Rüyada evine yükler ile altın taşıdığını görmek, gerçekte evine gelecek mala delâlet eder. Rüyada altın taç görmek: Bir kimsenin rüyada altın ve mücevherden tac giydiğini görmesi, saltanata nail olmaya işarettir.

Rüyada Altın Gerdanlık

Cafer-i Sâdık (r.a.) demiştir ki: Rüyada görülen gerdanlık altından ve kısmen diğer şeylerden ise, hacca, tamamı altından olursa, velayet ve memuriyete delâlet eder.

Rüyada Altın Yüzük Takmak

Bekar bir genç kız yada erkek altın yüzük takarsa iyi bir evlilik yapar. Rüyada altın leğen görmek:Rüyada altından bir leğen görmek, gücünün yetmeyeceği kadar kendisinden para isteyen güzel bir kadına delâlet eder.

Rüyada Altın Dağıtmak

Rüyada altın dağıttığını görmek, üzerinde olan borçları ödemeye işarettir. Yine Kişinin rüyada halka altın dağıttığını görmesi, uyanıkken halka dağıtacağı borç paralara delâlet eder.

Rüyada Altın Tabak Görmek

Rüyada, gümüş veya altından yapılma, ibrik, tabak, kâse ve çanaklar, kaşıklar görmek, erbabı için ticaret edeceği şeylere delâlet eder. Yine gümüş ve altından mamul tabak, kâse görmek, cennete girmeyi gerektiren salih amellere delâlet eder.

Nablusî demiştir ki: Rüyada altın veya gümüş halka görmek, şerli bir söz veya ferah verici bir habere delâlet eder.

Rüyada Altın Taşımak

Rüyada altın taşımak, kâr ve kazanca delâlet eder. Bir kimsenin rüyada eğerin altına konan keçeyi görmesi: Üzüntü, keder, zahmet ve meşakkatin gitmesine işarettir.

Rüyada Altın Bilezik Takmak

Rüyada bir kadının altın bilezik takması, mirasa yorumlanır. Rüya sahibine miras kalacağına işarettir. Ebu Saidü’l-Vaaz demiştir ki: Kollarında altın bilezik olduğunu görmek, bir yerden gelecek mirasa delâlet eder.

Altın ayna Rüyada altından yapılma bir ayna görmek; dince kuvvet, fakirlikten sonra zenginlik ile tâbir edilir. Altın elbise: Altınla işlenmiş elbiseyi görmek, düşmana galip gelmeye işarettir.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu