Dizi / Film

“Nefesini Tut” Ödül Mü Ceza Mı?(Ödüllü Kısa Film) Mutlaka İzle!

Nefesinizi tuttuğunuzda insanların gerçek yüzünü görseydiniz ne olurdu?

Emin Murat Kılıç’ın yazıp yönettiği “Nefesini Tut” kısa filmi ABD’den 4 ödül aldı. Filmde, ünlü doğaçlama tiyatro grubu Mahşer-i Cümbüş’ten Güray Özcan başrolde yer alırken, ekranlardan tanıdığımız usta oyuncu Ayşe Tunaboylu, Yiğit Arı gibi isimler yer alıyor.

Nefesinizi tuttuğunuzda insanların gerçek yüzünü görseniz ne olurdu? Bu bir ödül mü yoksa ceza mı olurdu? Nefesini Tut kısa filmi, nefesini tuttuğunda gerçekleri gören bir adamın, bu yeteneği kazandığı ilk günü anlatıyor.

Dünyanın en büyük film sitesi IMDB’nin yetkisi ile düzenlenen Bağımsız Kısa Film Ödülleri’nde (Independent Shorts Awards) en iyi komedi kısa filmi ve en iyi orijinal senaryo ödülünü alırken, yine ABD’de, 3500’den fazla filmin katıldığı Splice Film Festivali’nde en iyi kurmaca film ve seyirci özel ödülünün sahibi oldu.

Türkiye’de ise ödül verenlerin arasında Rotary Film Festivali, İKFD 16. Film Kısa Festivali gibi festivaller bulunurken, İstanbul Kısa Film Festivali, İzmir Film Festivali, Marmaris Film Festivali gibi onlarca festivalde de gösterim hakkı ve finalistlikler elde etti.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu