Ordan BurdanSeyahat

Malatya’nın Şifalı Suyu “Kudret Havuzu”

Malatya, Tohma Kanyonu içerisine kurulan başta cilt hastalıkları olmak üzere romatizma, stres gibi pek çok hastalığa şifa olduğu belirtilen Kudret Havuzu.

MalatyaTohma Kanyonu içerisine kurulan başta cilt hastalıkları olmak üzere romatizma, stres gibi pek çok hastalığa şifa olduğu belirtilen Kudret Havuzu’nun özellikleri nelerdir?

Cazibe Merkezi Kudret Havuzu

Darende’nin en fazla ziyaretçi ağırlayan turistik mekanlarından biri olan Kudret Havuzu yaz aylarının sıcağından bunalan misafirlerine açık hava yüzme havuzu olarak hizmet veriyor. Şeyh Hamid-i Veli Somuncu Baba Külliyesi civarında Tohma Kanyonu içerisinde yer alan Havuz; temizliği, doğal görünümü ve şifalı termal suyu ile her kesimden misafirin takdirini kazanıyor.

Ulusal basında da sıklıkla gündeme gelen havuz, Malatya ve Darende’nin en önemli cazibe merkezlerinden biri olarak kabul ediliyor. Her yıl yüz binlerce misafir ağırlayan Şeyh Hamid-i Veli Somuncu Baba Külliyesi civarında bulunan Havuz, aynı zamanda Külliye kültüründe yer alan Hamam geleneğini de modern bir anlayışla devam ettiriyor.

Kudret Havuzu Özellikleri

Darende’de Tohma Kanyonu içerisinde yer alan Kudret Havuzu, kayalıklardan kaynayan suyun farklı derinliklerdeki 3 havuzu doldurmasıyla oluşmaktadır. Tohma Irmağından ayrı olarak farklı bir kaynaktan gelen ve termal özellikler içeren suyun sıcaklığı yılın dört mevsiminde 22 santigrat derecedir. Havuzda her hangi bir kimyasal katkı maddesi kullanılmamakta, sürekli kaynayan su havuzları doldurduğundan devamlı yenilenmektedir. Her zaman temiz ve berrak kalan havuzda herhangi bir kimyasal kullanılarak ilaçlama yapılmaması, hem sağlık açısından olumlu karşılanmakta hem de yüzme esnasında göz, burun ve ağza gelen sular sebebiyle rahatsızlık vermemektedir.

Derinlikleri 80,120 ve 150 cm olan 3 havuzdan oluşan Kudret Havuzunda, misafirler için soyunma odaları, kilitli eşya dolapları ve wc-lavabo yer almaktadır. Havuz girişinde hizmet veren kafede ise hazır yiyecek ve içecek hizmeti verilmektedir. Aynı zamanda hazırlıksız gelen misafirler için şort ve haşama bulunmaktadır.

Kudret Havuzu Ziyaret Saatleri

Haftanın her günü ziyaret edebilirsiniz ancak Çarşamba günleri sadece kadınlara özel olduğunu unutmayın. Ziyaret Saatleri ile ilgili herhangi bir kısıtlama yoktur. Genelde gün ışığı dikkate alınmaktadır.

Kudret Havuzu Giriş Ücreti

Belli bir zaman sınırı olmadığını çıkıp tekrar girmeniz durumunda tekrar ücret ödemediğinizi de ayrıca belirtelim.

  • Kişi Başı (12 Yaşından Büyük): 10 Lira
  • Kişi Başı (12 Yaşından Küçük): 5 Lira

Kudret Havuzu Nerede?

Adres: Zaviye Mahallesi, Hulusi Efendi Cd. No:77 – Darende / Malatya

Kırklareli’nin Cenneti “İğneada”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu