Ordan BurdanSeyahat

Kırklareli’nin Cenneti “İğneada”

Tatile gitmek istiyorum ama yakınlarda bir yer olsun isteyenler için Kırklareli'nin cenneti sayılan İğneada tam da sizler için...

Karadeniz kıyısında Türkiye-Bulgaristan sınırında bulunan İğneada, etrafı Longos ormanıyla, güneyi  ve batısı da Istıranca (Yıldız ) dağları ile çepeçevre sarılmıştır. Karadeniz’in en batıda Trakya’daki ucu, 20 km uzunluğunda kumsalı, plajı bulunan güneye rakip harika bir tatil ve dinlenme cenneti… Uzun sahilinde yürüyüş yapmak, denize girmek ya da altın tanecikli kumunda güneşlenmek çok keyif vermektedir.

Kırklareli’nin Cenneti “İğneada”

Karadeniz’in masmavi deniziyle, Trakya’nın yemyeşil ormanın birleştiği bu cennet mekan doğal güzellikleriyle ve oksijeni bol temiz havasıyla da gelenleri  büyülüyor.

İğneada’da Erikli, Mert, Saka, Hamam, Pedina, Ramana ve Sülüklü adında yedi göl vardır.Çeşitli balıkların yaşadığı bu göller koruma altındadır.

İğneada ‘da deniz  sezonu haziran ayında başlar ve eylül sonuna kadar da sürer. Ancak kışın hafta sonları bile balık ya da yabani hayvan avı için ya da kafa dinlemeye gelenler de olmaktadır.

Kuşlar ve yabani hayvanların doğal hayvanat bahçesi olan İğneada ‘da akşamları cır, cır böceği sesiyle uyuyup sabahları cıvıl cıvıl kuş sesleriyle uyanırsınız.

Karadeniz balıklarının en tazesini en ekonomik fiyata alıp denize karşı oturup yiyebilirsiniz .Ayrıca orman balcılığının yapıldığı bölgeden bal almadan dönmemenizi tavsiye ederiz.

İğneada’da Gezilecek Yerler

İğneada’da ne yapılır konusunda ve kalınacak oteller, ziyaret edilmesi gereken mekanlar, gezilecek adresler ve yapılacak aktiviteler açısından son derece zengin bir bölge olan İğneada, sunduğu seçeneklerle kısa tatilleri değerlendirmek isteyen İstanbullular için ideal bir seçenektir.

İğneada Longoz Ormanları Milli Parkı

Avrupa’nın en büyük longoz ormanı olan İğneada Longoz Ormanları, gezilip görülmesi gereken yerlerin ilk sırasında yer alıyor. Longoz ormanı için düzenlenen turlara katılabilir ve güne harika bir kahvaltı ile başlayıp doğal güzellikler içerisinde harika bir tura başlayabilirsiniz.

Kıyıköy Turu

Bölgeyi daha iyi gezmek isteyenler Demirköy konaklamalı turlara katılabilirler. Dupnisa mağarası da görme şansını elde eden gezginler, Istranca Dağları’nın eşsiz doğası ortasında kalarak şehir hayatından biraz olsun uzaklaşabilirler. İçinden yeraltı nehirleri geçen mağara; 3 bölümden oluşuyor. 2.720 metre uzunluğunda ve tam 180 milyon yaşında olan mağara, ziyaretçilerini büyülemeyi ve kendine hayran bırakmayı iyi biliyor.

Beğendik Köyü

Hiç kirlenmemiş bir deniz ülkenin en batı noktasından girmek isteyenler çantalarını hazırlamaya başlayabilirler. Tatilcilere hiç de alışık olmadıkları bir deneyim sunmaya hazırlanan program, aracıyla günübirlik etkinliklerden hoşlananlar için doğru bir seçim olabilir.

Limanköy

Limanköy; yazları başka kışları başka güzelliğe sahip olan köy, 500 kişilik nüfusuyla misafirlerini bağrına basar. Longoz tipi ormanlarıyla meşhur olan belde, doğayla iç içe bir tatile özel duyanlar için biçilmiş rota olabilir.

İğneada Feneri

Türkiye’nin en batı ucundaki deniz feneri olarak bilinen adres, denizden 44 metre yüksek kurulu. Bu nedenle Karadeniz’in hırçın dalgalarından etkilenmeyen fener, önündeki doğal plajıyla fark yaratıyor.

İğneada Sahili

Oldukça uzun bir kumsala sahip olmasıyla denize girmek isteyenler için rahat bir imkan sağlıyor.Karadeniz sahili olması sebebi ile bildiğiniz gibi biraz rüzgarlı .

İğneada Konaklama Tavsiyeleri

Yıldız dağlarının orman dokusu, göller ve ağaçlarla süslenen bölge, özellikle hafta sonu ziyaretçilerini ağırlamak için gelişimini sürdürüyor. Konaklamanın yanı sıra temiz ve bakir doğayı seyredebilir, kumsalda yürüyüş yapabilir veya sporu da günlük hayatınızın bir parçası haline getirebilirsiniz.

Botanik turlara katılarak kuş gözlemi yapmak isteyenler için sunulan ev pansiyonculuğu sınırsız misafirperverliğiyle sizi bekliyor. Otantik şekilde döşenen ve sadece müşteri memnuniyetine odaklanan oteller farklı konaklama hizmetleriyle dikkat çekiyor. Otel fiyatları oldukça uygun olan bölgede tüm yıl boyunca hizmet veren tesisler bulmakta çok kolay. Bölgenin en güzel zamanının Sonbahar olduğu söylenebilir.

Yakın Kaçış Rotası: Yuvacık

Toroslar’dan Dipsiz Göl Manzarası! Coğrafyamızdan Eşsiz Manzaralar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu