Sağlık

Ejder Meyvesi “Pitaya’nın” Faydaları Nelerdir?

Tropik bir meyve olan pitaya nedir? Ejder meyvesinin faydaları nelerdir?

Ejder meyvesinin birçok faydasının tadını çıkarmak için tropik bölgelerde yaşamak zorunda değilsiniz. Aslında, dünya çapındaki süpermarketlerde taze veya dondurulmuş olarak bulabilirsiniz. Türkiye’de de pitaya meyvesi her geçen gün popülerleşmekte. Bu popülerleşme ve satış yerlerinin yaygınlaşması ile birlikte pitaya yani ejder meyvesinin faydaları da merak konusu oldu.

Besin bakımından zengin ve düşük kalorili ejder meyvesi, kronik hastalıklarla savaşmak, bağırsak sağlığını iyileştirmek ve bağışıklığı artırmak için faydalı olabilir. Manganez ve demir gibi çeşitli vitamin ve minerallerin yanı sıra lif bakımından da yüksektir. Ejder meyvesinin sağlığa faydaları arasında kilo kaybına yardımcı olma, diyabeti kontrol etme, sindirimi iyileştirme, kolesterolü düşürme ve enerji seviyelerini artırma yeteneği bulunur. Ayrıca bazı kanserlere ve kalp hastalıklarına karşı koruyucu olabilir, bakteri ve mantarlara karşı savunma yapabilir ve vücudun genel işlevini optimize edebilir.

EJDER MEYVESİNİN SAĞLIĞA FAYDALARI

Ejder meyvesinin sağlık yararları temel olarak antioksidan, antibakteriyel ve beslenme özelliklerine bağlanır. Yararlar arasında bağışıklık, hızlı metabolizma ve daha yumuşak bir sindirim süreci bulunur.

Ejder meyvesi ya da diğer adıyla pitaya; antioksidan özelliği ile ön plana çıkan, beta alanin bileşiği ile renk verme özelliğine sahip bir meyvedir. Kırmızı etli çeşitleri; kanser, kalp hastalığı ve düşük tansiyon ile savaşan antioksidanlardan likopeni içerir. Vitamin C, mineral ve lif bakımından zengin olan pitaya; sindirim sürecine yardımcı olurken, kolon kanseri ve şeker hastalığını önlemede, ağır metal gibi toksik maddeleri nötralize etme sürecinde de oldukça etkilidir.

KANSERE KARŞI KORUYUCUDUR

Ejder meyvesi üzerine yapılan son bir araştırma, bu meyvenin özellikle kolon kanseri durumunda antikanser özelliklere sahip olabileceğini göstermiştir. Bağışıklık sistemini güçlendiren C vitamininin antioksidan kalitesiyle birlikte, pitaya meyveleri başka doğal antioksidan kaynakları da içerir.

Göz Altı Torbalarından Doğal Yöntemlerle Kurtulun!

Bebek Pudrasının Annelere Faydaları Nelerdir?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu