Ordan Burdan

Çağlar Ertuğrul Kimdir?

Rol aldığı dizi ve filmlerdeki başarılı performansla adından sıkça söz ettiren genç oyuncu Çağlar Ertuğrul kimdir?

Rol aldığı dizi ve filmlerdeki başarılı performansları ile adından sıkça söz ettiren oyuncu Çağlar Ertuğrul kimdir?

Çağlar Ertuğrul Kimdir?

5 Kasım 1987 tarihinde İzmir’in Karşıyaka ilçesinde dünyaya gelmiştir. Çağlar Ertuğrul, ilkokul ve lise eğitimini İzmir’de tamamlamıştır. 2005 yılında Bornova Lisesi’nden mezun olan oyuncu, 2011 yılında Koç Üniversitesi, Makine Mühendisliği Bölümü’nü bitirmiştir. Daha sonra tiyatroyla ilk kez üniversite yıllarında tanışan Çağlar Ertuğrul, Koç Üniversitesi’nde “Romeolar ve Julietler” adlı bir oyunda oynayarak ilk oyunculuk deneyimini yaşamıştır. Daha sonra birçok reklam filminde rol alan oyuncu, ilk olarak sinema filmi ile kendini tanıtmıştır.

Çağlar Ertuğrul, 2012 yılında yönetmenliğini Alper Çağlar’ın üstlendiği “Dağ” adlı askeri filmde rol almıştır. Filmde canlandırdığı karakterle büyük beğeni kazanan oyuncu, geniş kitleler tarafından tanınmıştır. Oyuncu, bu projenin ardından çok sayıda film ve dizi de yer almıştır. Dizi deneyimini ise 2012-2014 yıllarında yayınlanan Benim İçin Üzülme adlı diziyle yapmıştır. Daha sonra 2014 yılında Boynu Bükükler adlı gençlik dizisinde rol almıştır. Oyuncu, aynı yıl Kurt Seyit ve Şura ve Medcezir adlı dizilerin oyuncu kadrolarına dahil olmuştur.

Çağlar Ertuğrul Kimdir?
Çağlar Ertuğrul

Çağla Ertuğrul, Burak Aksak’ın yazıp yönettiği, “Bana Masal Anlatma” filminde rol almış, aynı zamanda da tiyatro kariyerine devam etmiştir. Oyuncu daha sonra 2016 yılında büyük ilgi gören Dağ 2 filminde oynamıştır. Başarılı oyuncu, Biz Size Döneriz, Ailecek Şaşkınız, Yanımda Kal ve Kızım Gibi Kokuyorsun filmlerinde rol almıştır.

Film projeleri ve tiyatro oyunlarının yanı sıra dizilerde de boy gösteren Çağlar Ertuğrul,  2017 yılında yayınlanan Fazilet Hanım ve Kızları dizisinde “Yağız Egemen” karakterini canlandırmıştır. Daha sonra 2019-2020 yıllarında yayınlanan “Afili Aşk” dizisinde rol almıştır. Dizide Çağlar Ertuğrul ile birlikte Burcu Özberk başrolü paylaşmıştır. Dizinin yapımını ise ARC Film, yapımcılığını Fatih Enes Ömeroğlu, yönetmenliğini ise Serdar Gözelekli üstlenmiştir. Çağlar Ertuğrul’un kendisine ait bir Youtube kanalı vardır ve buradan çeşitli komedi tarzında eğlenceli videolar paylaşmaktadır.

Oyuncu son olarak TRT 1 ekranlarında yayınlanmaya başlayacak Teşkilat dizisinin kadrosunda yer almaktadır. Dizinin senaryosunu Ethem Özışık‘ın kaleme alırken yönetmen koltuğunda Ketche oturmaktadır. Teşkilat dizisi Milli İstihbarat Teşkilatı’nın olağanüstü deneyimleri senaryoya aktarmaktadır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu