Kişisel BakımOrdan Burdan

Yüz Şeklinize Göre Doğru Kaş Modeli Nasıl Olmalıdır?

Nasıl göründüğümüzü, genel havamızı en az saçlar kadar etkileyen kaşların da şekli, rengi önemlidir. Yüzümüzün, simamızın, çevreden algılanış şeklimizin anahtarlarından birisi de kaşlardır. Kaşların renginin, modelinin yüz şekline ve ten rengine uyumlu olması daha estetik, genç ve fresh görünmeyi sağlar. Be nedenle sizler için yüz şeklinize göre doğru kaş modellerini derledik.

Nasıl göründüğümüzü, genel havamızı en az saçlar kadar etkileyen kaşların da şekli, rengi önemlidir. Yüzümüzün, simamızın, çevreden algılanış şeklimizin anahtarlarından birisi de kaşlardır. Kaşların renginin, modelinin yüz şekline ve ten rengine uyumlu olması daha estetik, genç ve fresh görünmeyi sağlar. Şöyle ki; ten renginden çok daha koyu ya da açık renkte kaşlar genellikle yüzü daha olgun ve cansız gösterir. Tüm bunlardan yola çıkarak kaşlarınızın yüzünüzde bir denge unsuru olduğunu, uzun, kısa, yuvarlak, kilolu, zayıf gibi istemediğiniz ya da memnun olmadığınız yüz şeklinizi doğru kaş modelleriyle güzelleştirebileceğinizi unutmayın. Bu sebeple kendi yüz şeklini tanıyıp, ona en uygun kaş modelini seçip uygulamakta fayda var. Sizler İçin Ayşe Tolga’dan Yüz Şeklinize Göre Doğru Kaş Modeli Nasıl Olmalıdır?

Yüz Şeklinize Göre Doğru Kaş Modeli Nasıl Olmalıdır?

Kare Yüz İçin Uygun Kaş Modeli

Kare şeklindeki yüzlerin hatları gayet belirgindir. Bu sebeple kaşların çok kalın ya da belirgin formda olmasına gerek duyulmaz. Kare yüzler için yumuşak formlu yuvarlak kavisli kaşlar gayet idealdir. Bu sayede yüzün ifadesi daha soft bir görünüme kavuşur.

Oval Yüz İçin Uygun Kaş Modeli

Oval yüzler, aşağıya doğru uzayan formdadır ve simayı durgun gösterir. Bu bakımdan kaşların göz yapısını olabildiğince uzun ve yanlara doğru genişleyen formda göstermesi gerekiyor. Bunun için kaşlar her iki tarafa doğru da mümkün olduğunca uzamalı, yüzü yanlara doğru yayarak uzunluğunu hafifletmelidir. Burada önemli olan çok değil, hafifçe yuvarlanmasıdır.

Kalp Şekli Yüz İçin Uygun Kaş Modeli

Kalp şeklindeki yüzler alın çizgisinin ortasının hafif aşağı doğru indiği, çenenin de bir üçgen geldiği yüz şeklidir. Bunun için kalp şeklindeki yüzlerde kaşların mümkün olduğu kadar kalın ve kısa olması, gözlerin bittiği hizada bitmesi önerilir. Kalp şekli yüzlerde kaşlara yanlara doğru uzun model verilirse, zaten ince, uzun görünen çene çok daha ince görünecek, çok da istemediğiniz bir görüntü oluşacaktır.

Yuvarlak Yüz İçin Uygun Kaş Modeli

Yuvarlak yüzler genellikle kişiyi olduğundan bir tık daha kilolu gösterir. Bu bakımdan yüzdeki estetik dengesini oluşturabilmek için kaşlara net açılı ve kavisli bir model vermekte fayda var. Yuvarlak yüzdeki kaşların kavisleri ne kadar belirginse yüz de bir o kadar estetik, hoş görünecektir. Bu sebeple dümdüz ya da doğal akışında ilerleyen kaş modelleri yuvarlak yüzler için daha idealdir.

Uzun Yüz İçin Uygun Kaş Modeli

Uzun yüzlerde görüntüyü biraz yanlara doğru genişletmek için kavissiz, kalın kaşlar uygun olur. Uzun yüzlü kişiler kavisli kaş modeli yaparlarsa yüz daha da uzun görünür. Bunun için kaşların tam olarak yatay, düz olması gerekiyor.

Çukur Gözler İçin Uygun Kaş Modeli

Gözler içe doğru çukur bir görünümdeyse kaşların çok kalın ya da net kavisli olmaması gerekiyor. Özellikle de kalın ve koyu renkli kaşlar gözleri tamamen görüntüden silebilir. Bu sebeple çukur gözler için daha açık renkli, bir tık daha ince ve düz kaşlar idealdir.

Koşu Bandını Eğlenceli Hale Getirin

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu