Ordan BurdanYaşam

Saksı Çiçekleri İle Balkon Dekorasyonu

Şimdi balkon zamanı! Saksı Çiçekleri İle Dekorasyon Tüyoları

Balkonunuzu çiçeklerle donatmanın tam zamanı. Her işte olduğu gibi bu iş için de önemli birkaç nokta, doğru bir kurgu için yöntemler mevcut. Balkonunuzda size özel bir cennet tasarlamaya ne dersiniz? İşte saksı çiçekleri ile dekorasyon tüyoları!

Hangi Çiçekleri Seçmeli?

Önce balkonda hangi çiçekler kullanılır onu belirleyelim. Balkonunuz güneye bakıyorsa gün ışığı seven, papatya, kaktüs ve sukulent çeşitleri, sarkık mineçiçekleri, sardunya ve petunyaları, doğu veya batıya bakan balkonlarda kısmen gölge isteyen sarmaşık, begonya, küpe çiçeği, pelesenk, eğreltiotu gibi çiçeklere yer verebilirsiniz.

Çiçekler Dilediğince Uzamalı

Bahsettiğimiz çiçeklerin balkonda başarı oranı neredeyse yüzde yüz olsa da, şansınızı başka bitkilerle de deneyebilirsiniz. Bitkilerle tecrübe gözlem ve deneylere bağlıdır. Balkonunuz için seçtiğiniz bitkiler hakkında sorarak tüm bilgileri almalısınız. Formları, yerleşimleri açısından oldukça önemlidir. Uzayacak ve sarkacak bitkileri duvarda ya da balkon korkuluklarında asarak değerlendirmeniz daha doğru.

Onları Mobilya Gibi de Kullanabilirsiniz

Büyük bitkileri ve çiçekleri balkonunuzda dışardan görünmeyi engellemek için de kullanabilirsiniz. İster korkuluk önüne yerleştirin, isterseniz korkuluklara asın ya da tavandan sarkıtın. Sarkıtacağınız saksıların hafif olmasına ve düşmemesi için emniyetli bir şekilde sabitlenmelerine dikkat edin. Korkuluk önüne yerleşecek bitkiler yukarıya doğru dik uzayan bitkiler olursa sizin avantajınıza olur.

Bitkiler, Çiçekler Bir Arada Olmayı Sever

Bitkiler, çiçekler bir arada olmayı sever. Birbirlerinden güç alarak daha sağlıklı büyür ve güzelleşirler. Bu size onları nasıl kullanacağınız sorusunda da yardımcı olur. Birbirinden farklı saksılarda, farklı türde, boyutta çiçekleri bir kasanın ya da daha büyük yatay bir kutunun içine yerleştirebilirsiniz. Her birinin ihtiyacı olan alanı sağlayarak tabii.

Farklı Yükseklikler

Farklı yükseklikler kurgulayın. Eski ahşap bir basamak, birkaç tabure farklı yükseklikler yaratmak için işinize yarar. Böylece bir arada kullandığınızda bitkileriniz balkondaki hacime yayılarak daha hoş gözükecekler. Siz de her açıdan her birini görebilir olacaksınız. Küçük bitkilerinizin güneş ışığından mahrum kalmaması için büyük bitkilerin arkasında ve altında kalmamasına özen gösterin.

Saksı Seçimi

Saksılarınızı satın aldığınız şekilde kullanabileceğiniz gibi onları kendiniz tasarlayabilir ya da aldıklarınızı bitkilerinizle ve birbirleriyle uyumlu hale getirebilirsiniz. Boya kutularından saksı tasarlayabilir, eski bir kuş kafesini sukulentlerle donatabilirsiniz.

Solmuş Bitkiler Nasıl Canlanır?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu