Sağlık

Kurutulmuş Kiraz Sapının Faydaları!Çayı Nasıl Hazırlanır?

Kurutulmuş kiraz sapının faydaları saymakla bitmiyor.

Kurutulmuş kiraz sapı, oldukça şifalı bir bitkidir, sağlığa faydaları arasında şunlar vardır: Kiraz sapı, bakiye idrara neden olan prostat hipertofisine karşı, bayanların regl dönemlerindeki ödem artışına karşı, toksin atıcı olarak, dolaşım bozukluğuna karşı, mesanenin boyun obstrüksiyonlarından dolayı idrar yapma zorluğuna karşı faydaları olan bir bitkidir.

Kurutulmuş kiraz sapının faydaları

  • Sakinleştirici etkisi vardır
  • Susuzluğu giderir
  • Böbreklere faydalıdır
  • İdrar söktürücüdür
  • Kanı temizler
  • Böbrek taşı oluşumunu geciktirir
  • Kolesterolün düşürülmesine yardımcıdır
  • Fazla suyun vücuttan atılmasına yardımcı olur
  • Karaciğere faydalıdır
  • Kilo vermeye yardımcıdır
  • İdrar yolu enfeksiyonlarına iyi gelir.

Kurutulmuş kiraz sapı şifalı etkileri

Kurutulmuş kiraz sapının kendine özgü basit bir kimyasal yapısı ve mükemmel bir biyokimyası vardır. Karmaşık olmayan, düzenli ve belirgin bir selülozik yapıya sahiptir. İçerdiği etkin maddelerin azlığı ve bağımsızlığı onu tedavi amaçlı kullandığınız takdirde çok güçlü kılmaktadır. Kirazın tuz dengesini olumsuz etkilemeden vücuttan su atması bilinen en genel özelliğidir. Vücuttan hem su atar hem de kanı sulandırır.

Damarlarımızın dostudur. Bu sayede kalbin daha rahat çalışmasını sağlar. Bu özellik meyvelerde çok ender görülen bir özelliktir. Damarların içten yağlanmaslna karşı önleyici gücü otdukça kuwetlidir. Sabahları aç karnına tüketilecek bir avuç-kiraz kötü huylu kolestrolün olumsuz etkisine karşı gün boyu adeta bir kalkan oluşturur. Triglyseridin ve kolestrolün düşürülmesinde ve dengelenmesinde etkilidir. “Nasıl olsa bir avuç kiraz tükettim, gün içerisinde ne yiyeceğime dikkat etmeme gerek kalmadı” şeklinde düşünmek yanlıştır. Kurutulmuş kirazsapı çayını bilmeyen yoktur. Ancak, erkeklerde en erken kullanılacak yaş kırk ve sonrasıdır.

Genç bayanlar da en erken onbeş yaşından sonra kurutulmuş kiraz sapı kürü uygulayabilirler. Bayanların genel olarak kurutulmuş kiraz sapı kürünü nasıl ve hangi durumlarda uygulayabileceklerini “kiraz sapının regle bağlı ödeme karşı faydaları ve kullanımı” başlığında bulabilirsiniz.  Kirazın prostat şikayetlerinin ortadan kaldırılmasında muhteşem bir etkisi vardır. Ancak, tek başına kür olarak prostat şikayetlerine karşı etkili değildir. İkinci bir bitkiyle beraber kullanılması şarttır.

Kiraz sapının regle ve ödeme karşı faydaları

Regl dönemlerinde pek çok bayan vücutlarında oluşan şişmelerden şikayetcidirler. Estetik açıdan can sıkıcı olan bu durumdan kurtulmanın en kolay yolu kurutulmuş kiraz sapıdır. Kiraz sapını kaynatıp içmek hem dolaşımı ve toksin atılımını kolaylaştırmakta, hem de vücutta oluşan şişliği (yüz kısmında) yok etmektedir. Kurutulmuş kiraz sapı kürü, regl döneminin ödemine karşı etkili bir kürken, organ veya doku ödemine karşı etkisi çok azdır.

Kiraz sapının toksin atıcı ve dolaşım bozukluğu faydası

Kaynamakta olan bir litre suya yaklaşık bir avuç kiraz sapını atınız. Yedi dakika ağzı kapalı olarak klsık ateşte kaynatınız. Kaynama süresi tamamlandıktan sonra, soğumasını beklemeden süzünüz ve bir şişeye doldurarak buzdolabında koruyunuz. Yemeklerden yarım saat önce veya yemeklerden iki saat sonra günde sadece bir su bardağı içilir.

Bir hafta uygulandıktan sonra üç gün ara verilir, tekrar bir hafta uygulanır ve sonra kür sonlandırılır. Hazırlanan kiraz Sapı suyu buzdolabında üç gün bekleyebilir. Üç günden sonra artan miktarı kullanmayınız. Gerekiyorsa yeniden üç günde bir taze olarak hazırlayınız.. Satın aldığınız kiraz sapları tozluysa soğuk suda yıkayabilirsiniz. Kesinlikle sıcak suda yıkamayınız.

Aşağıdaki linkten Kiraz Sapı ve Başka Kür tarifleri de bulabilirsiniz.

https://www.kivitadinda.com/2019/02/odem-atici-kur/

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu