Ordan BurdanSağlık

Neden Mi Süt İçmeliyiz? Her Gün Süt İçmek İçin 6 Sebep

Neden mi her gün süt içmeliyiz? İşte düzenli olarak süt tüketmeniz için 6 önemli sebebi sizler için derledik.

Neden mi he gün süt içmeliyiz? Sizde hem kendiniz hem de aileniz için bu şifa kaynağını evlerinizden eksik etmemeniz için 6 önemli sebep. Yüzlerce yıldır süt dünyanın dört bir yerinde tüketiliyor. Özellikle çocukların süt tüketimi, onların sağlıklı gelişimi için son derece kıymetli. Elbette, ölçüyü kaçırmamak kaydıyla. Laktoz intoleransı ve süt alerjisi olanlar içinse bütün bu söylediklerimiz geçerli değil. Bu tip rahatsızlıkları olanlar laktozsuz ürünlerin yanı sıra bitkilerden elde edilen alternatif sütleri güvenle tüketebilirler. Uzmanlar çocuklar kadar kadınlarında ileri ki yıllarını düşünerek her gün bir bardak süt içmesini tavsiye ediyor. Peki, neden süt bu kadar kıymetli?

Her Gün Süt İçmek İçin 6 Sebep

“Süt Besleyicidir”

Süt yeni doğan canlılar için en kıymetli besin kaynağıdır. Bu nedenle son derece besleyicidir. Sütün içerisinde; protein, yağ, kalsiyum, A vitamini, D vitamini, B1-B2, B12 vitamini, potasyum, fosfor, selenyum, magnezyum, çinko bulunur. Süt mükemmel bir vitamin, mineral kaynağıdır. Ancak içtiğiniz sütün kalitesi ve vitamin değeri, sütün elde edildiği ineğin beslenme şekliyle doğru orantılıdır. Bu nedenle süt seçerken son derece titiz davranmakta yarar var.

“Süt İle Sağlıklı Kaslar”

Bir bardak sütte 8 gram protein bulunur. Protein hücre onarımı ve bağışıklık sistemi için son derece önemlidir. Aynı şekilde protein çocukların sağlıklı büyümesi için de son derece kıymetlidir. Yapılan birçok araştırma düzenli olarak süt tüketenlerin kas kaybı yaşama riskinin düşük olduğunu kanıtlamıştır. Uzmanlar özellikle spor sonrasında süt içmenin kaslar için son derece yararlı olduğu noktasında da birleşmiştir.

“Kemik Sağlığı İçin Süt Çok Önemli”

Düzenli süt tüketmek sağlıklı kemiklere sahip olmanın anahtarıdır. Kalsiyum, potasyum, protein ve K2 vitamini güçlü kemikler için olmazsa olmazlardandır. Süt ise saydığımız bu vitaminlerle doludur. Düzenli olarak süt tüketimi osteoporoz gibi kemik hastalıklarını önler. Aynı şekilde sağlıklı kemiklerin kırılması da zordur.

“Süt Tüketimi Obezite Riskini Azaltıyor”

Süt kilo vermeyi kolaylaştıracak ve kilo almayı önleyebilecek çeşitli bileşenler içeriyor. Yapılan birçok araştırma kalsiyum ağırlıklı beslenenlerin obeziteye yakalanmasının güç olduğunu kanıtlamıştır. Bu nedenle diyet yapanlar sütü gönül rahatlığıyla tüketebilir.

“Süt Her Şeye Lezzet Katıyor”

Süt kullanım açısından neredeyse her şeye yakışıyor. Sade sade süt içemem diyorsanız; içeceğinizi meyve ve balla süsleyebilirsiniz. Kahvenizi sütle içebildiğiniz gibi birçok çorbaya da süt ilave edip pişirebilirsiniz. Yeter ki süt içmek isteyin.

“Vücudun Yardım Çığlığı”

Bu arada vücudunuzdan sık sık eklem sesleri geliyorsa aman dikkat! Bu D vitamini eksikliğinin bir göstergesidir ve bu durum özellikle kadınlarda ileri yaşlarda ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir. Bu sorunu yaşamamak için her gün bir bardak süt tüketmenizde yarar var.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu