Sağlık

Kilo Vermenin Formülü “Ananas Suyu”!

Ananas Suyunun faydaları nelerdir? Hangi hastalıklara iyi gelir?

Ananas suyu, bir çok farklı yararı sayesinde yüzyıllardır değeri bilinen lezzetli bir tropikal meyvenin suyudur. İdrar dökücü özelliği vardır, sindirimi kolaylaştırır ve iltihap sökücüdür.

Tüm bu yararları sayesinde bir çok farklı durumda yardımı dokunan bir meyvedir. Ayrıca, oldukça lifli bir yapısı vardır ve fitosterolleri, bromelayin bulunmaktadır. Bunlar, vücudun toksinleri atmasına yardımcı olan maddelerdir. Ananas, aynı zamanda, çevredeki serbest radikallerin zarar verdiği hücreleri koruyan doğal bir antioksidandır.

Bunun yanı sıra, sıfır kalori olması sebebiyle, sağlıklı bir şekilde kilo vermeye çalışan herkesin rahatlıkla beslenmesine ekleyebileceği bir meyvedir. Bu yazımızda, evde kolayca yapabileceğiniz ananas suyu tarifiyle birlikte ananasın en harika özelliklerinden birkaçını sizinle paylaşmak istiyoruz.  

1.Ananas Suyu Bağışıklık Sisteminizi Güçlendirir

Ananas suyu, bağışıklık sisteminizi güçlendiren, C vitamini açısından zengin bir meyvedir. Aç karna ananas suyu içerek,virüs, bakteri ve mantar ile alakalı hastalıklara ve enfeksiyonlara yakalanma riskinizi azaltabilirsiniz.

2. Bağırsaklarınızı Temizler

Ananasın içindeki sindirim enzimleri ve antioksidanlar, toksinlerin atılması sırasında bir zorluk yaşamaması için karaciğerinizin daha iyi çalışmasına yardımcı olur.

Bu temizleyici özellikleri kanın süzülmesini kolaylaştırır. Üstelik hücrelere oksijen akışını artırır ve atıkların vücuttan atılmasını kolaylaştırır. Son olarak,bağırsaklarınızı rahatlatır ve kabızlığa da iyi gelir.

3. Tiroid Bozukluğuna İyi Gelir

  • Ananas suyu, tiroid bezinin düzgün çalışması için gerekli bir mineral olan iyot içerir.
  • Düzenli tüketildiği zaman, tiroid bozukluğu oluşumu riskini azaltır.
  • Ek olarak, trioid bozukluğu yaşayan kişilerde bazı belirtilerin kontrol edilmesinde yardımcı olur.
  • Ananasın içinde aktif bir madde olanbromelayin tiroid bozukluğu ile ilişkilendirilebilecek otoimün hastalıkların oluşumunu engeller.

4. İltihabı Kontrol Altına Alır

Ananasın içinde bulunan sindirim enzimi bromelayin, çok güçlü bir iltihap sökücüdür. Vücuttaki dokulara ve sitemleri oldukça yararı vardır.

Düzenli olarak alındığında, artrit ya da kemik rahatsızlıkları gibi şikayetleri olan hastaların hayat kalitesini artırır. Bağırsaklardaki iltihabı ve aşırı miktardaki gaz oluşumunu kontrol altına aldığı için, karın bölgesindeki yağları azaltmak için de harika bir yoldur.

5. Ödemi Azaltır

  • Ödem, yüksek tansiyon ve artrit gibi kronik hastalık riskini arttıran bir problemdir.
  • Ödemi tedavi etmek için hayat tarzınızı değiştirmeniz gerekir.
  • Her gün düzenli olarak ananas suyu tüketerek iyileşme sürecini hızlandırabilirsiniz.
  • Ananas suyunun böbreklerin daha iyi çalışmasına yardımcı olan ve dokulardaki sıvıyı düzenleyen idrar sökücü özellikleri vardır.

6. İdrar Yolu İltihabını Önler

Tüm bunlarla beraber, doğal bir içecek olan ananas suyu idrar yolu iltihabına iyi gelen harika tedavi yöntemidir. Öncelikle, idrar oluşumunu artırır ve böbreklerin çalışmasını güçlendirir.

Bu sebeple, ananas suyu tüketimi, idrar yolu iltihabına sebep olan patejenlerin yok edilmesine yardımcı olur. Ayrıca az da olsa, mikroorganizmaların çoğalması için gerekli olan ortamın değişmesine yardımcı olan alkali bir özelliği vardır.

 

Arif Bahar’a Kavuşuyor!!Kadın 58. Bölüm Fragmanı

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu