Ordan BurdanSağlık

Kadınlar İçin Gerekli Tüm Vitaminin İçinde Bulunduğu Hurmanın Saça Ve Cilde Faydaları

İnsan vücudunun sağlıklı ve zinde kalabilmesi için hayati önem taşıyan ve 10'dan fazla vitamin ve mineral içeren hurma, lezzetinin yanı sıra potansiyel sağlık faydaları nedeniyle de tercih ediliyor. Vitaminler ve zengin mineral içeriğiyle vücut direncine katkıda bulunan hurma özellikle kadınlarda mucizevi etkiler yaratıyor.

İnsan vücudunun sağlıklı ve zinde kalabilmesi için hayati önem taşıyan ve 10’dan fazla vitamin ve mineral içeren hurma, lezzetinin yanı sıra potansiyel sağlık faydaları nedeniyle de tercih ediliyor. Vitaminler ve zengin mineral içeriğiyle vücut direncine katkıda bulunan hurma özellikle kadınlarda mucizevi etkiler yaratıyor. Her geçen gün keşfedilen faydaları hurmayı (Phoenix dactylifera) gıda olarak sık kullanılan bir besin haline getirirken, içerdiği zengin maddeler birçok sağlık problemine iyi geliyor. Kalp-damar ve mide sağlığını koruyucu, antioksidan özelliğe sahip olan hurma özellikle içeriğindeki vitaminler, mineraller, ve aminoasitler sayesinde kadınlar için önemli bir besin kaynağı oluşturuyor.

İçerik olarak çok çeşitli vitamin, mineral ve aminoaside sahip hurmanın saç oluşumunu desteklediğini ve ekstresinin saça sağlık kazandırdığını belirten Biota Laboratuvarları Ar-Ge Merkezi Direktörü Prof. Dr. Murat Türkoğlu, hurmanın,  A vitamini, B1 (tiamin) B2 (riboflavin), biotin, folik asit ve askorbik asit gibi vitaminler, bitkisel steroller ve aynı zamanda amino asitler içerirken zengin vitamin ve mineral içeriği ile saç direncinin ve kalınlığının artmasına destek sağladığını belirterek, “Saç dökülmesine yönelik faydaları ile dikkat çeken hurmanın saça direk etki etmesi amacı ile geliştirilmiş hurma ekstresi katkılı saç ürünleri hamilelik sonrası yaşanan saç dökülmesi problemi için tercih edilebilir” şeklinde konuştu.

Hurmanın Saça Ve Cilde Faydaları

Daha Elastik Bir Cilt: İçerisinde bulunan yüksek C vitamini sayesinde cildin pürüzsüz ve nemli olmasına yardımcı oluyor. Aynı zamanda cilde ihtiyacı olan nemi geri kazandırarak daha elastik bir yapıya kavuşmasını destekliyor.

Daha Genç Bir Cilt: Dokular serbest kaldıklarında cilt hücrelerinin erken yaşlanmasına sebep oluyor. Erken yaşta görülen kırışıklık ve ince çizgiler de genelde bundan kaynaklanıyor. Düzenli olarak tüketilen hurma, (özellikle siyah ve kırmızı renkli olanlar) bu sorunla başa çıkmayı sağlıyor.

Birçok Cilt Problemi İçin Etkili Ve Doğal Bir Çözüm: Hurmanın içerisinde bol miktarda B vitamini bulunuyor. B vitamini ise yapılan araştırmalar sonucunda ciltteki birçok problemin tedavisi için en etkili çözümlerden birisi olarak gösteriliyor. Özellikle ciltteki iz ve tahribatın giderilmesinde, yani cildin yenilenmesinde daha etkili olduğu düşünülüyor. Eğer, sivilce izi ya da çatlak gibi cilt problemleri yaşıyorsanız, bu problemlerle sadece iki malzemeye sahip bir maskeyle savaşabilirsiniz. Hurmayı ezin ya da hazır satılan hurma ezmelerinden kullanın ve içerisine bal katın. Bu karışımı izlerin üzerine haftada bir uygulayın.

Cildi Gençleştirir: Yine içerisinde yer alan B vitamini sayesinde yaşlanan cilt hücrelerini onarıp canlandırıyor.

Saçları Güçlendirir: Her gün düzenli olarak tüketeceğiniz yalnızca 3 hurma saçlarınızın daha güçlü ve sağlıklı bir şekilde uzamasına yardımcı oluyor. İçerisindeki mineraller sayesinde saç foliküllerinin ve tellerinin güçlü ve sağlıklı kalmasını garanti altına alıyor.

Saç Dökülmesine Doğal Çözüm: İçerisinde bulunan demir ve B vitamini sayesinde saç dökülmesini engelliyor. Düzenli olarak tüketilen hurma saç köklerinizin güçlenmesini ve kalınlaşmasını destekliyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu