Kişisel Bakım

Cilt Bakımı İçin 4 Doğal Formül!

Evde kolayca uygulayabileceğiniz bütçenizi sarsmayacak formüller.

Cilt Temizleyici

Bir yüz havlusunu ılık suya batırın.Bir yemek kaşığı yüksek kaliteli doğal yoğurdu iki çay kaşığı doğal zeytinyağ ve yarım çay kaşığı limon yağıyla karıştırın (Limon suyu DEĞİL. Limon yağı aktarlardan temin edebileceğiniz bir esansiyel yağdır). Karışımı göz çevresi haricinde cildinize masajla yedirin, sonra da cildinizi nemli ılık havlu ile silin.

Peeling

Bir miktar sade yulaf ezmesi pişirin, yoğun macun kıvamında olması için mümkün olduğunca az su kullanın.Ayrı bir yerde, bir çay kaşığı balı bir çay kaşığı zeytinyağ ile karıştırırak pişirdiğiniz yulaf ezmesine ekleyin.Soğuduğunda, göz çevresi haricinde nazik ve dairesel hareketlerle cildinizi bu karışımla ovalayın. Ilık su ile durulayın.

Yüz Gerdirici Maske

Cildinizi temizledikten sonra, iki yemek kaşığı doğal yoğurt ile 1 yemek kaşığı daha sıkılmış limon suyunu (tercihen organik limon) iyice karıştırın.Göz çevresinde kullanmayın. Maskeyi yüzünüze ve boynunuza uygulayın. Maskenin kuruması için 20 ile 30 dakika bekleyin. Yüzünüz ile boynunuzdaki sıkılaşmayı hissedeceksiniz, bu da maskenin gerdirici ve sıkılaştırıcı etkisini yaratacaktır. İsterseniz maskenin etkilerini artırmak için bir saate dek cildinizde bırakabilirsiniz.Önce ılık su ile, sonra da soğuk su ile cildinizi durulayın ve nemlendirici kullanmadan önce nazik hareketlerle cildinizi kurulayın.

Nemlendirici

Argan yağı kullanarak nemlendirici için basit bir çözüm üretebilirsiniz. Argan yağı hafiftir, yapışkan bir formda değildir ve kuru yağlar kategorisinde yer alır. Cildinizi temizledikten sonra birkaç damla argan yağını günlük nemlendirici olarak yüzünüze uygulayabilirsiniz.

Not : Evde yapabileceğiniz güzellik reçetelerinin hassas ciltlerde uygulanmadan önce test edilmesi çok önemlidir. Vücudunuzun içerdiği maddelerden herhangi birine olumsuz tepki verip vermeyeceğini görmek için bileğinizin iç kısmında deneyebilirsiniz. Cildinize herhangi bir şey sürmeden önce küçük bir deneme yapmayı hiçbir zaman unutmayın.

Yüz Tüyleri Neden Çıkar? Yüz Tüylerinden 3 Formülle Kurtulun?

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu