Ordan Burdan

Özge Özpirinçci Kimdir?

Son dönemlerin en çok izlenen dizisi Kadın'ın başrol oyuncusu "Özge Özpirinçci" kimdir?

Son dönemlerin en çok izlenen dizisi Kadın’ın başrol oyuncusu “Özge Özpirinçci” kimdir?

Özge Özpirinçci Kimdir?

Özge Özpirinçci, 1 Nisan 1986, İstanbul’da doğmuştur.İlkokul ve ortaokulu İstanbul’da okudu. Lise eğitiminde AFS programı ile bir yıl Amerika Birleşik Devletleri’nde okudu.Daha sonra Sabancı Üniversitesi Yönetim Bilimleri bölümünden 2008 yılında mezun oldu. Annesi İngilizce öğretmenidir. İlk olarak “Cesaretin Var Aşka?” ve “Kavak Yelleri” dizilerinde oynadı. Ayrıca Eti Browni ve Algida Cornetto reklamlarında da oynadı.

Şirin yüzü ve sempatik oyunculuğu ile iyi iş çıkaran genç oyuncu “Kavak Yelleri” dizisinde uçuk kaçık ama bir o kadar da duyarlı kanser hastası bir kız olan Ada’yı canlandırmaktaydı. Bu dizide beş bölüm oynadı. Show Tv’de yayınlanan duygusal, dram gençlik dizisi “Melekler Korusun”da İpek Taşkır adlı üniversite öğrencisi bir karakteri başarıyla oynayarak tanınmaya başlanmış ve sevilmiştir. Dizi 73. Bölümü ile son kez ekranlarda görüldü. Özge Özpirinçci, ayrıca 2010 yılında vizyona giren Zülfü Livaneli’nin yönettiği “Veda” filminde Fikriye Hanım karakterini oynamıştır.

Ayrıca 2010’da Show Tv kanalında yayınlanan ve 11. Bölümü ile yayınından kaldırılan “Deli Saraylı” isimli dizide altı dil bilen “Dilruba” karakterini canlandırmaktaydı.Anadolu Kartalları filminde Üstteğmen Ayşe Dinçer’i canlandırdı. Seyircinin sempatisini kazanmaya devam etmiştir.  Daha sonra ATV’de yayınlanan “Al Yazmalım” dizisinde ise baş rol olan Asiye karakterini oynamıştır ve TRT Okul’da yayınlanan “Toplu Hayat” adlı programda sunuculuk yaptı.

“Kayıp” filminde de rol almıştır. “Aramızda Kalsın” adlı dizide Görkem karakterini canlandırmıştır. 2014 yılında çekilen “Karışık Kaset” filminin başrol oyuncusu İrem karakterini canlandırarak kariyer basamaklarını hızla çıkmaya devam etmiştir. 2015 yılı Şubat ayında başlayan “Aşk Yeniden” dizisinde Zeynep karekteriyle, Buğra Gülsoy ile başrolleri paylaşmışlardı ve oldukça beğenilmişti. Aşk Yeniden dizisinden sonra iyicene ünü artan Özge Özpirinçci seyirci tarafından oldukça beğenildi ve sempatik yüzüyle ekranların aranan yüzü oldu.

Ä°lgili resim

29 Kasım 2015 akşamı gerçekleştirilen 42. Altın Kelebek Ödülleri’nde En İyi Kadın Komedi Oyuncusu ödülünü kazanmıştır. Aşk Yeniden dizisinde çok tutulan ikli dizinin hemen ardında Buğra Gülsoy ile Acı Tatlı Ekşi filminde başrolde oynamıştır. Güzel oyuncu şuanda FOX TV‘nin en çok izlenen Salı günlerinin reyting rekortmeni dizisi Kadın’da başrol olarak oynamaktadır.

Rol Aldığı Film ve Diziler

  • 2015- Aşk Yeniden
  • 2013- Aramızda Kalsın
  • 2013- Tatar Ramazan
  • 2012- Kayıp
  • 2012- Ağır Roman Yeni Dünya
  • 2011- Al Yazmalım
  • 2011- Anadolu Kartalları
  • 2010- Deli Saraylı
  • 2009- Veda
  • 2008- Melekler Korusun
  • 2007- Cesaretin Var Mı Aşka

özge özpirinçci ile ilgili görsel sonucu

Ä°lgili resim

Ä°lgili resim

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu