Ordan BurdanYaşam

Gamze Özçelik’in “Umuda Koşanlar Derneğinden Umut Köyü Evleri”

Gamze Özçelik'in kurucusu olduğu Umuda Koşanlar Derneği hız kesmeden umut olmaya devam ediyor...

Gamze Özçelik‘in kurucusu olduğu Umuda Koşanlar Derneği hız kesmeden umut olmaya devam ediyor…

Arakan’daki mülteci kamplarında yaşayan AFAD’ın ve Kızılay’ın yardımları ile geçinen Müslüman halka eski oyuncu Gamze Özçelik‘in kurucusu olduğu Umuda Koşanlar Derneği‘de yardım etti. Dernek 25 adet ev yaptırdı.

Gamze Özçelik‘in, kurucusu olduğu Dernek, Arakan’da hükümetin zulmünden kaçan Müslümanların sığındığı mülteci kampında yeni 25 adet ev yaptırdı.

Umuda Koşanlar Derneği

Umut Köyü Evleri

Sudan’da uzun yıllardır devam eden iç savaş, açlık, yoksulluk ve iklim şartlarındaki olumsuzluklar nedeniyle yaklaşık bir milyon korumasız aile ve yetim çocuk bulunuyor. Yerel halkın kaldığı evlerde ise ne bir yatak, ne bir mutfak ne de oturacak eşya dahi yoktu. Derme çatma imkanlarla yapılan evler, her yağmur ve çöl fırtınasında yıkılıyordu. Sudanlı kardeşlerimizin bu zor şartlar altında verdikleri mücadelede onlara destek olmak için kolları sıvadık. Onların sıcak ve huzurlu bir yuvaya kavuşması için hayırseverlerimizin yapmış olduğu bağışlar ile evlerin yenilenme işlemlerini kendimize görev bildik. Sudan çöllerinde her yağmurda çöken evler “Umut Köyü Evleri” projemizle birlikte tarih oldu.

umut köy evleri umuda koşanlar derneği ile ilgili görsel sonucu

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu