Dizi / FilmOrdan Burdan

Fatih Sultan Mehmet Netflix’de!

Fatih Sultan Mehmed'in hayatını konu alan dizi 6 bölümden oluşuyor.

Netflix yeni bir projeye imza atıyor. Fatih Sultan Mehmed’in hayatını konu alan 6 bölümlük mini bir dizi çekiyor. İstanbul’un fethi’nin anlatılacağı dizide uluslar arası bir kadro yer alacak. Türk oyuncularında oynayacağı dizinin ismi “Ottoman Rissing” olacak.

Los Angeles merkezli Karga Seven Pictures’ın kurucu ortaklarından Emre Şahin, Milliyet’e verdiği röportajda Netflix için hazırladıkları Ottoman Rising dizisi hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Netflix’in dünyada en çok tanınan imparatorlukları öğrenmek için bir araştırma yaptırdığını ve bu araştırmada Osmanlı ve Roma imparatorlukları başı çekince Osmanlı ile ilgili bir dizi çekmek için kendileri ile iletişime geçtiğini söyleyen Emre Şahin, Fatih Sultan Mehmet’in hayatını konu alan Ottoman Rising’in böyle ortaya çıktığını dile getirdi.Dizinin altı bölümden oluşacağını açıklayan Şahin, Osmanlı Devleti’nin yükselme dönemini ve Fatih Sultan Mehmet’in hayatını konu alacak dizide ana hikayenin İstanbul’un fethi olacağını, fakat hikayenin oradan farklı yerlere açılacağını söyledi. Dizide flashbackler ve ileriye gidişler de olacak.

Dizinin Netflix için hazırlandığını belirten Şahin, dizinin dilinin İngilizce olacağını açıkladı. Ottoman Rising ile uluslararası bir izleyici kitlesine ulaşmayı amaçladıklarını belirten Şahin, dizinin Çin’de gösterilmesi için de önemli bir anlaşma imzaladıklarını söyledi.Şahin, yönetmenliğini de üstleneceği diziyi daha genç, dinamik ve uluslararası bir görsel dilde yapacaklarını söylerken, dizide uluslararası bir oyuncu kadrosu olacağını ifade etti.

Proje başladıktan sonra dizinin oyuncu kadrosuna ve kamera arkası ekibine Türkiye’den ilk başta planladıklarından daha fazla isim dahil ettiklerini söyleyen Şahin, geldikleri noktada bu diziye “Bizden ama her anlamıyla da uluslararası bir proje gibi” baktığını dile getirdi. Ottoman Rising’in senaryosunu Karga Seven Pictures’taki ortakları Kelly McPherson ve Elizabeth Lake ile birlikte kaleme aldıklarını söyleyen Şahin, ortaya daha iddialı, genç, tamamen iyi hikaye üzerine kurulu ve cüretkar bir senaryonun çıktığını da belirtti.

 

 

Netflix’in Fatih Sultan Mehmed Dizisine Türk Kadro!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu