Kişisel Bakım

Deniz ve Havuz Sonrası Cilt Bakımı

Yaz sezonu açılırken cildinizi kavurucu sıcaklardan korumayı da unutmayın. Tatilde kumsal, havuz, deniz, güneş derken bunların cildimize, saçlarımıza ve vücudumuza zarar verebilirler. Bu yüzden deniz ve havuz sonrası cilt bakımı nasıl olmalıdır?

Tatilde kumsal, havuz, deniz, güneş derken bunların cildimize, saçlarımıza ve vücudumuza verdiği zararları unutuveriyoruz ve güneşe teslim oluyoruz. Kavurucu sıcaklar, güneş, deniz ve havuz düzenli olarak bakım yapılmadığı takdirde cildi olumsuz yönde etkiliyor. Havuz sonrası ve deniz sonrası cildinize tuz ve klor tutunur. Özellikle hassas cilt yapısına sahip olan kişilere tuz ve klor ciddi zarar verebilir. Deniz ve havuz sonrasında sadece yıkanmak bu zararlı maddeleri arındırmaz.

Deniz Ve Havuz Sonrası Cildinizi Koruyun

Havuz ve deniz sonrası cilt bakımı için duş ve nemlendirici kullanmak ilk adımdır. Denizde bulunan tuzlu su, havuzda bulunan klor, ciltte kaldığında, cilde büyük zarar verebilir. Öncelikle bu maddelerden arınmalısınız. İlk olarak nemlendiricili duş jeli kullanarak vücudunuzdan klor veya deniz tuzunu arındırın. Deniz veya havuz sonrasında normal sabun kullanmayın. Mümkünse doğal duş jeli kullanmanızda fayda var. Duş aldıktan sonra kurulanın ve cildinize nemlendirici krem sürün. Güneşlenme sonrasında cilt aşırı şekilde kurur. Cilt deniz veya havuz sonrasında nemlendirilmezse kurur, çatlar ve kırışıklıklar meydana getirebilir.

Güneş Kremi Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir? Tıklayınız…

Ayaklarınızı Nemlendirin

Deniz ve havuz sonrasında en çok suyla temas eden yer ayaklarınızdır. Deniz sonrasında ayaklarınıza bilhassa özen göstermeniz gerekir. Aksi halde topuk çatlaklarına, bakımsız ayaklara neden olursunuz. Mümkünse deniz sonrasında ayaklarınıza peeling uygulayın. Ayak peelingi yaparak suyun biriktirdiği ölü derilerden kurtulmuş sonrasında ise nemlendirici kullanarak ayaklarınıza deniz sonrası cilt bakımı yapmış olursunuz.

Deniz Sonrasında Saç Bakımı

Denize girip çıktıktan sonra sanki kavgaya tutmuş ve saçlarınızı darmadağın edilmiş gibi hissedersiniz. Bu nedenle deniz sonrasında saç bakımı önemlidir. Saçların sertliğini alacak, yumuşatacak bir bakım yapmalısınız. Deniz sonrası saç bakımı için öncelikle saçlarınızdaki deniz tuzunu ve kloru su ile akıtın. Ardından saçlarınızı nemlendirecek bir saç şampuanı kullanın. Özellikle saç diplerinize masaj yaparak uygularsanız hem saç diplerinde kan dolaşımını hareketlendirmiş olur hemde iyi bir bakım yapmış olursunuz. Saçlarınızı yıkadıktan sonra fön veya ısıtıcı herhangi bir şey kullanmamanızda fayda var.

Deniz Sonrası Yüz Bakımı

Deniz sonrası cilt bakımı özellikle yüze yapılmalıdır. Güneşin zararlı ışınlarına en çok maruz kalan yer yüzdür. Deniz sonrası cilt bakımı yaparken yüzünüze yüz temizleyici kullanıp sonrasında bir nemlendirici krem uygulamalısınız.

Deniz Sonrası Dudak Bakımı

Güneş ışınlarının en çok etkilediği bölgelerden birisi olan dudaklar renk değiştirir. Fazla güneşte kaldıktan sonra dudaklar akşamına mos mor olabilir. Bu nedenle deniz sonrası cilt bakımı yaparken bir nemlendirici ile hem deniz öncesi hemde deniz sonrası nemlendirmekte fayda var.

Deniz Sonrası Cilt Bakımı Yapılmazsa Ne Olur?

Havuz ve deniz sonrası cilt bakımı için yukarıdaki uyarılarımızı dikkate almanız durumunda oldukça sağlıklı bir iş yapmış olacaksınız. Sizlere verdiğimiz bu tüyoları tatil sonrası cilt bakımı olarakta uygulayabilirsiniz. Çünkü deniz ve havuz suyunun zararlı etkileri yaklaşık bir hafta sürer.

Bir çok kişi havuz ve denizden sonra cildine bakım yapmaz. Bakım yapmadığı taktirde özellikle yüzde karma karışık bir soyulma, ciltte pul pul dökülmeler görülür. Bu durumda çirkin görüntülere yol açar. Sizlere verdiğimiz tüyoları deniz sonrası evde cilt bakımı olarak uygulamalısınız.

  • Deniz veya havuzdan sonra cilt bakımı yapılmazsa ciltte karmaşık bir soyulma meydana gelir. Estetik açıdan güzelliği bozar.
  • Ciltte kuruluk, pul pul dökülme görülebilir.
  • Kurumadan dolayı cildi yaşlandırır. Böylece ilerleyen zamanda ciltte kırışıklar meydana gelebilir.
  • Deniz sonrası cilt bakımı yapılmadığında sivilce oluşumu görülebilir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu