Yaşam

“Ailenin Yeni Üyesi” Diriliş Ertuğrul’un Ömer’i Reshat Strik

Trt Belgesel'in imza attığı güzel işlerden biri daha..

Trt Belgesel yeni yayın döneminde imza attığı işlerle çok konuşuluyor. Bilgilendiren eğiten işler yapan Trt Belgesel önemli işler yapmaya devam ediyor.Diriliş Ertuğrul, Filinta gibi Trt1‘in  sevilen dizilerinde oynayan Reshat Strik Trt Belgesel’deAilenin Yeni Üyesi” adlı programı sunuyor.

“Ailenin Yeni Üyesi“‘nde  Reshat Strik bir ülkede bir ailenin yanına gidip onlarla bir hafta zaman geçiriyor. Onlar geçimlerini neyden kazanıyorlarsa onlarla aynı işi yapıyor. Onlar ne yiyorlarsa aynı şeyleri yiyor. Oradaki ailelerin yaşamlarına şahit oluyor, iş alanlarındaki zorluklara ve imkansızlıklar şahit oluyor. Bazı zamanlarda tehlikeli işlere kalkışıyor. Ama haftanın sonunda oradan ayrılırken öğrendiği çok şey oluyor.Bir haftada alıştığı aileden ayrılmak ne kadar zor olsada yeni bir ülke ve yeni maceralar onu bekliyor oluyor.Ailenin Yeni Üyesinin seyirciye öğrettiği bilgi ise oldukça fazla.

“Dünyanın en ücra köşelerinde sağlıksız ve tehlikeli işlerde çalışan insanların bin bir güçlükle dolu hayatları TRT Belgesel ekranında… Sunucu Reshad Strik, bazen yüzlerce kişiyle birlikte Hindistan trenlerinin çatısında yolculuk ederek, bazen bir fabrikada sadece iki dolar karşılığında gün boyu tuğla taşıyarak, bazen de Çin’de sırtında ağır yüklerle sonu gelmez merdivenleri adımlayarak bu zorlu yaşamların kahramanları arasına katılıyor. Onlarla aynı sofraya oturup, aynı havayı soluyarak zorluklara göğüs germeyi, imkânsızlığa direnmeyi ve yeni dostluklar kurmayı hedefleyen Reshad Strik’in maceraları tüm gerçekliğiyle izleyiciyle buluşuyor.”

Engin Altan Düzyatan’la ”Sen De Tanık Ol”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu