Yaşam

Türkiye’nin Ödüllü Seyyahı Mehmet Genç (Rotasız Seyyah)

8 yıl önce ilk kez çıktığı yurt dışı gezisinden sonra oluşan seyahat etme tutkusunun peşinden giderek hem 70 ülke gezdi, hem sosyal medya fenomeni oldu hemde ödüller aldı. Rotasız Seyyah lakaplı Mehmet Genç hakkında bilmedikleriniz...

Sosyal medya da severek takip edilen ve gezileriyle fenomen olmuş Rotasız seyyah lakaplı Mehmet Genç kimdir ?  Samsun’da yaşayan Mehmet Genç’in hayatı 2010 yılında İstanbul’da çalıştığı bir bilişim firmasının kendisini eğitim için iki haftalığına Tayvan’a göndermesiyle değişti. İlk yurt dışı seyahatinden sonra artık ofis ortamında çalışamayacağına karar veren, yeterli maddi imkanı olmamasına rağmen kendisine “dünyayı gezme” hedefi koyan Mehmet Genç, işten ayrıldıktan sonra yola koyuldu.

Mehmet Genç Kimdir ?

Mehmet Genç 1982 yılında Samsun’da doğdu ve tüm eğitim hayatını doğduğu bu şehirde tamamladı. 2002 Yılında Samsun 19 Mayıs Üniversitesi Elektronik Bölümünden mezun oldu. 2005 Yılında askerliğini bitirip İstanbul’da yaşamaya başladı. Fotoğraf, bilgisayar ve elektronik hayatının önemli parçaları, olmazsa olmazlarıdır. Canlı müzik dinlemeyi sever, görsel ve modern sanat etkinlikleri ise fazlasıyla ilgisini çeker. Üniversite yıllarında 2 yıl süreyle OMÜ takımında lisanslı olarak su altı ragbisi sporunu yaptı. Yüzmeyle aşırı ilgilidir ve idmanlı olduğu zamanlar hiç durmadan 3 km yüzebilir.

Askerliğini balık adam olarak yaptığı için su altında 70 saat dalış tecrübesi vardır. İstanbul Keçilik yakınlarında 45 metre dibe inerek en derin dalış tecrübesini 2004 yılında yaşamıştır. Tüpsüz 10-12 metreye kadar serbest dalış yapabilir. Yine idmanlı olduğu zamanlar su altında statik olarak 2 dakika nefessiz durabilir. Profesyonel fotoğrafçıdır. 6.310 m yüksekliğiyle Ekvatorun en yüksek dağı olan  Chimborazo dağına tırmanmıştır. 2017 yılının Ağustos ayında ise 7.134 metre rakımlı Kırgızistan’daki Lenin Zirvesi’ne tırmanmıştır. Yine dağcılıkla ilgili olarak; Meksika’nın Aquismon kasabasında ormanlık alanda bulunan 200 metre derinliğindeki bir mağaraya  inmiş ve rappeling sistemiyle kendi vücudunu yukarı çekerek geri çıkmıştır. Orta vadede hayata geçirmeyi düşündüğü dağcılıkla ilgili yeni projeleri vardır.

İngilizce ve İspanyolcayı dünyayı gezerek öğrenmiştir. Kendisine yazar demese de ”Rotasız Seyyah Yol Hikayeleri” kitabını yazmış ve Ekim 2016 itibariyle yayınladığı bu kitabı şu an 14. baskısındadır. İkinci Kitabı ”Rotasız Seyyah Yol Hikayeleri 2” Ekim 2017 yılında basılmıştır.

Kitapları ;

  • Rotasız Seyyah Yol Hikayeleri 1
  • Rotasız Seyyah Yol Hikayeleri 2

Ödülleri ;

  • 24. İTÜ EMÖS başarı ödüllerinde Yılın En Başarılı Kitabı ödülü. (2017)
  • Harbiye Leo Klubü’nün düzenlediği Dağ Çiçekleri Ödül Töreninde Yılın En Harbi Gezgin ödülü. (2018)

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu