Ordan BurdanSağlıkYaşam

Topuklu Ayakkabı Giyerken Bir Daha Düşünün..

Bir çok kadının vazgeçilmezi olan topuklu ayakkabılar sağlığımızı tehdit ediyor. Topuklu ayakkabıları sürekli giymek varis hastalığını tetikliyor.

Toplardamarın genişlemesi ve şişmesi sonucunda meydana gelen varis, vücudun en fazla basınç altında kalan bacak kısımlarda görülüyor. Özellikle uzun süre ayakta kalmayı veya uzun süre oturmayı gerektiren meslek gruplarındakileri seven varis, aynı zamanda estetik bir sorun olması nedeniyle psikolojiyi de etkiliyor.

Sürekli topuklu ayakkabı giyenlerde varis oluşumu kaçınılmaz bir sonuçtur. Uzmanlar kadınlar için en uygun ayakkabının öğretmen topuk olduğunu söylüyor. Kadınların çok da sevmediği bu ayakkabı vücut ve toplardamar için en uygun ayakkabı modelidir. İllaki özel bir yere giderken topuklu giymek isteyenler yanlarında normal bir ayakkabı taşımaları ve sonrasında onu giymeleri sağlıkları açısından  daha iyi olacaktır.

Varis hastalığının kadınlarda daha sık görüldüğünü söyleyen uzmanlar hamilelerin bu konu da daha dikkatli olmasını öneriyor. Altıncı aydan sonra çocuğun toplardamar üzerine bastıracağı için fazla ayakta durmalarının sakıncalı olduğunu söylüyor ve eğer çalıştığı için ayakta kalmak zorundaysa tek bir ayağa baskı yapmayıp sürekli ayak değişririp küçük egzersizler yapmayı öneriyor.

Ne olursa olsun muhakkak bir uzmana başvurup tedavisinin yapılması gerekiyor. Varis tedavisinin insan dokusuna uygun yapışkanlı bir çözümüyle 30 saniyede varislerden kurtulma imkanı vardır. Bunun haricinde lazer tedavisi, radyo frekansı ve cerrahi tedavi yöntemleri de vardır.

Uzmanından Dinleyelim

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu