Ordan Burdan

Shah Rukh Khan’ın İzlemeniz Gereken 5 Güzel Filmi.

Shah Rukh Khan'ın hala bir filmini izlemediyseniz en güzellerinden sizler için derledik.Keyifle izleyeceğiniz 5 film..

Shah Rukh Khan, 2 Kasım 1965 yılında Hindistan’da dünyaya gelmiştir. Shah Rukh Khan, aktör, yapımcı ve televizyon sunucusudur.Babası bir nakliye şirketi sahibi annesi ise sulh hakimidir. Ona” kralın yüzü ” anlamına gelen Shahrukh ismini vermişlerdir. Bir ablası vardır. 1991 yılında evlenmiştir ve 3 çocuğu vardır.

1. Chennai Express (Aşk Treni)

25 Nisan 2014 yılında Türkiye ‘de gösterime giren filmin bir çok ödülü bulunmaktadır. Bollywood tarihinin tüm dünyada en yüksek gişe geliri yapan 4. filmi unvanına sahiptir. Bu filmde Shah Rukh Khan başrolü Deepika Padukone ile paylaşmaktadır.Ailesini trafik kazasında kaybetmiş bir adam arkadaşlarının daveti üzerine Goa’ya gitmek için Chennai expresse biner. Macera ve büyük bir aşk onu trende beklemektedir. Zaman zaman güleceğiniz, zaman zaman hüzünleneceğiniz Aşk treni  izlemekten keyif alacağınız bir film.

2.Raees

Filmin baş rolerini Shah Rukh Khan ile Nawazuddin Siddiqui paylaşırlar.  Hindistan’ın sahil eyaleti Gucerat’ta zararlı ilaç ve uyuşturucu maddelerin kullanımı yasaklanır. Uyuşturucu ile meşgul olan yer altı dünyası bu karardan hoşnut olmazlar.Çete ve mafya üyeleri, yasaklamaların ardındaki isim olarak düşündükleri bir polis memurunu hedef alır.Adaletin temsilcisi olan bu kişi hem yasadışı grupların hem de uygulamalardan memnun olmayan halkı karşısına alır. Aynı zamanda politik bir tuzağın içinden de çıkmaya çalışacaktır.

3. Dear Zındağı (Sevgili Hayat)

Shah Rukh Khan, bu filmde  Alia Bhatt ile baş rol oynamıştır.Sinema sektöründe çalışan Karia, işinde iyi olan bir sanat yönetmenidir. Ne yazık ki hayatla olan ilişkisi işindeki kadar iyi değildir. Doğru aşkı bulmaya çalışan Karia sürekli yalpalamaktadır. Tesadüfen bir seminerde gördüğü terapist olan jehangir Khan’a gitmeye karar verir. Hayatla,ailesiyle ve aşkla olan ilişkisi terapiste gitmesiyle açığa kavuşacaktır. Acaba Karia’nın nasıl bir derdi vardır?

4.Rab Ne Bana Di Jodi (Sende Rabbimi Gördüm)

Baş rolü Anushka Sharma ile oynayan Shah Rukh Khan filmde ayrı iki karakter olarak karşımıza çıkacak. Surinder Sahni kendi halinde bir memur, Taani Gupta ise deli dolu çılgın biridir. Bir kaza sonrası evlenmek zorunda kalmışlardır. Taani Gupta  hayattan umudunu kesmiş bir kızdır. Tekrar hayata tutunmasını sağlayacak olan Surinder Sahni ve Taani Gupta’nın  yaşayacakları maceralar sizi derinden  etkileyecek.

5.My Name İse Khan (Benim Adım Khan)

 

Bu filmde Shah Rukh Khan baş rolü Kajol ile paylaşır. Rızvan Khan küçüklüğünü annesiyle ıssız bir yerde geçiren bir müslümandır. Annesi öldükten sonra Amerika’ya küçük kardeşinin yanına gider. Orada tanıştığı ve aşık olduğu Mandira adında dul ve Hindu bir kadın ile evlenir. Rızvan Khan aynı zamanda da Asperger sendromu hastasıdır. Bu hastalık Otizm rahatsızlığının bir çeşididir ve ömür boyu süren, sosyal etkileşime ve iletişime zarar veren, sınırlı ve tekrarlanan davranışlara yol açan beynin gelişimini engelleyen bir rahatsızlıktır. 11 Eylül saldırılarından sonra Mandira’nın oğlu faşist kesimler tarafından döverek öldürülür. Öldürülme sebebi annesi evlendikten sonra Khan soyadını almış olmalarıdır.

 

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu