Yaşam

Mayın Tarlasında Cola’sına Maç ”Oku”

Okunması gereken kitaplarda bugün Ali Osman Aydın'ın yazdığı ''Mayın Tarlasında Cola'sına Maç kitabını mutlaka okumalısınız.

Gerçeği gör, fünyeyi çek, sistemi yık! Diyor yazarımız Ali Osman Aydın. Bu kitap bir sinema inceleme kitabıdır. 2009 yılında basılan “Mayın Tarlasında Cola’sına Maç” kitabının sinema filmlerine farklı bakış açısıyla eleştirildiğini ve farklı konulara değindiğini göreceksiniz. Özellikle sinema severler başta olmak üzere herkesin bu kitabı okumasını öneriyoruz. Daha önce filmlere hiç bakmadığımız açıdan bakıyor yazarımız Ali Osman Aydın. Kitabı hiç sıkılmadan okuduktan sonra sizlerde gerçeği görüp, fünyeyi çekip, sistemi yıkmak isteyeceksiniz…

Bu Güzel Kıtabın Konusu ;

Ali Osman Aydın, Dünya sinema tarihinin en özgün yapımlarından olan Fight Club/ Dövüş Kulübü ve Truman Show filmlerini mercek altına alıyor. “Gerçeği Gör, Fünyeyi Çek, Sistemi Yık” sloganıyla okuyucuya seslenen kitap, iki filmin teknik ve biçimsel çözümlemelerini yaparken modernizm, kapitalizm, iktidar, ölüm v.b kavramlara bu iki filmin perspektifinden yorumlar getiriyor. Yazar, kitabın ilk bölümlerinde iki filmin ayrıntılı çözümlemelerini yaparken, ikinci bölümde de söz konusu filmlerde işlenen kavramları tanınmış düşünürlerin görüşlerinden de faydalanarak tartışmaya açıyor. Okuyucuya Erich Fromm’dan Aliya İzzetbegoviç’e, Nietzsche’den Gandhi’ye kadar zengin bir fikir yelpazesi açan Ali Osman Aydın, modernizm ve ahlâk algılarına Dövüş Kulübü ve Truman Show üzerinden göndermelerde bulunuyor.

“Burada yaşayan en güçlü ve zeki erkekleri görüyorum, bu potansiyeli görüyorum… Ve hepsi heba oluyor… Lanet olsun, bütün bir nesil, benzin pompalıyor, garsonluk yapıyor, ya da, beyaz yakalı köle olmuş… Reklâmlar yüzünden araba ve kıyafet peşinde, nefret ettiğimiz işlerde çalışıp gereksiz şeyler alıyoruz. Bizler tarihin ortanca çocuklarıyız, ne büyük savaşı yaşadık nede büyük buhranı, bizim savaşımız ruhani bir savaş, en büyük buhranımız hayatlarımız… Televizyonla büyürken milyoner film yıldızı ya da rock yıldızı olacağımıza inandık ama olmayacağız… Bunu yavaş yavaş anlıyoruz ve bu yüzden çok kızgınız…”

Ali Osman Aydın’ın yazdığı bu kitabı mutlaka okumalı ve ”Gerçeği gör, Fünyeyi çek, Sistemi yık” fikrini daha yakından tanımalısınız…

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu