Sağlık

Kabızlık Sorunu Yaşayanlar İçin 3 Muhteşem İçecek!

Günlük hayatı kabusa çeviren bağırsak problemi olan kabızlık için 3 etkili içecek.

Beslenmenizde yeterli lif ve su tüketmediğiniz zaman ya da kolondaki kas kasılmaları yavaş olduğu zaman, dışkı sertleşir, kurur ve kolondan çok yavaş bir şekilde geçer. Bu da kabızlığa neden olur. Kabızlık, bağırsak hareketlerinin azalması ve boşaltımın yapılmasında güçlük çekme durumudur ve bir çok kişi bu problemle hayatının bir döneminde karşılaşır.

Kabızlığın tedavi edilmesinde medikal yöntemler olduğu kadar doğal yollar da devreye girmekte. Hatta yaşam tarzınızda ve beslenme düzeninizde yapacağınız bazı değişikliklerle bu sorunu atlatmanız kolay olacaktır. O değişikliklerden biri de beslenme düzeninize mutlaka dahil etmeniz gereken içeceklerdir.

Kabızlık Sorunu Yaşayanlar İçin 3 Muhteşem İçecek!

1. Aloe Vera

Aleo vera suyu çok iyi bir doğal laksatiftir. Kabızlığı geçirmesinin yanında iltihabı kontrol altına alır ve asidik mide sularının fazla üretilmesini engeller. Balın yararları da eklenince, bağırsak florasının düzenlenmesi için en iyi yollardan biridir.

Tarifi;

  • 6 yemek kaşığı aleo vera jeli (90 gr)
  • 1/2 bardak su (100 ml)
  • 1 yemek kaşığı bal (25 gr)

Yapılışı: Aleo vera posasının özünü çıkarın, su ve balı ekleyerek blendırdan geçirin. 2 hafta boyunca aç karna için.

2. Isırgan Otu Çayı

Yapraklarındaki bileşenler sayesinde ısırgan otu birçok derde deva olduğu gibi şişkinliği yok ederek kabızlığa da iyi gelmektedir.

Tarifi;

  • Isırganın yaprakları ayıklandıktan sonra 3 bardak kaynayan suyun içine 3-4 çay kaşığı ısırgan otu yaprağı atarak 5 dk. daha kaynatın.
  • Daha sonra  ocaktan alarak 3-5 dk. kadar daha bekleyin ve ılık bir hal aldığında servis edin.

3. Sinameki Çayı

Güçlü bir müshil etkisine sahip olan sinameki çayı, kabızlığı ortadan kaldırmasının yanı sıra, aynı zamanda iyi bir idrar söktürücüdür. Ayrıca mide ülserine sebep olan bakterileri yok ederken, idrar yollarındaki mikropların ve mantar enfeksiyonlarının tedavisine yardımcı olmaktadır.

Sinameki çayı, dışkı maddesini daha hızlı bir şekilde itmesi için kolonun kaslarını uyarır. Sinameki yaprağı bağırsak hareketlerine neden olan kasılmalara neden olmak için bağırsak duvarlarına etki eder. Kolonun su emmesini sağlayarak dışkıyı yumuşatır. En şiddetli kabızlık vakalarını bile etkili bir şekilde tedavi edebilir.

Tarifi;

  • 1 bardak sıcak su
  • 3 Yarım tatlı kaşığı bal

Yapılışı: Bir cezvede bir bardak suyu kaynatın. Cezveyi ocaktan alın. Sinameki yapraklarını ekleyin, kapağını örtün ve 8-10 dakika kadar demlenmeye bırakın. İsterseniz bal ekleyin.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu