Kişisel BakımOrdan BurdanSağlık

Evde Doğal Aloe Vera Suyu Yapıyoruz! Aloe Vera Suyunun Faydaları Nelerdir?

Kozmetik marka etiketli aloe vera ürünlerini unutunuyoruz. İşte evde aloe vera suyu yapma yöntemleri...

Aloe vera içerikli cilt ve saç bakım ürünleri şu sıralar kozmetik dükkanlarının raflarında oldukça fazla görülüyor. Kalın ve sulu yeşil yapraklarıyla sadece güzellik sektöründe değil bir çok alanda meziyetlerini gösterebilen aloe vera bitkisi dahili olarak da tüketilebiliyor.  Özellikle geleneksel Çin, Ortadoğu ve Hint tıbbında kendisine yer bulan aloe vera, bünyesinde temel vitaminler ve mineraller başta olmak üzere 200’den fazla biyolojik olarak aktif bileşen barındırıyor. Peki her derde deva olabileceği kanıtlanmış bu bitkiyi katıksız olarak tüketme fikrine ne dersiniz? İşte evde aloe vera suyu nasıl yapılır?

Aloe Vera Suyu Nasıl Yapılır ?

Her çiçekçi dükkanında bulabileceğiniz  aloe vera yaprağını bir bıçak yardımıyla kesin ve içindeki jeli çıkarın. Daha sonra temizlemek için suyun altında yıkayın. Jel temizlenince, karıştırıcıdan geçirin ve iyice karıştıktan sonra suyu ekleyin. İsterseniz tatlandırmak için, bal ekleyebilirsiniz.

Aloe Vera Suyunun Faydaları ?

  • Günde yarım ya da bir bardak arasında içilen aloe vera suyu, her türlü kabızlığa karşı doğal olarak mücadele etmek için en iyi yollardan biridirYüksek su ve lif miktarı, atıkların daha iyi bir şekilde atılması için bağırsak hareketlerini güçlendirir.
  • E, C ve B vitaminleri ile bakır, kalsiyum, çinko, magnezyum ve potasyum gibi vitamin ve minerallerin etkileyici bir listesi ile bu bitki suyu bağışıklık sisteminiz için harikalar yaratabilir. Ayrıca, patojenlere ve kronik hastalıklara karşı destek sağlayabilen antioksidanlara da sahiptir.
  • Aloe Vera suyu çeşitli yollarla kardiyovasküler sağlığı koruyabilir. Dolaşımı artırarak, kan pıhtılaşmasını önleyebilir ve kandaki kolesterol miktarını azaltabilir.

  • Çalışmalar Aleo vera suyunun düzenli kullanımının ağız sağlığı ve hijyenini iyileştirdiğini göstermektedir. Gingivitis ve plak oluşumunu azaltır. Soğuk yaralar ve ağız ülseri için rahatlama sağlar.
  • Aloe vera suyu ciltle ilgili yaşadığınız her sorun için mükemmel bir tedavi edicidir. Aloe veranın anti aging özelliği cildi esneterek gençleştirir.Erkekler tıraştan sonra aleo vera jeli kullanabilirler. Cildin tahriş ve iltihabını azaltır ve yüzde tıraş sırasında olan kesilmeleri iyileştirir. Aloe vera suyu veya jeli fark etmeksizin akne ve sivilce kürü için en iyi doğal ilaçtır. Sivilceye neden olan bakterileri öldürmeye yardımcı olur. Cildi aydınlatan ve akne izlerini azaltmaya yarayan antimikrobiyal özelliğe sahiptir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu