Sağlık

Grip Olmayın. Yersen!

Kış aylarının korkulu rüyası grip son zamanlarda herkesi etkisi altına aldı. Soğuk algınlığını oldukça şidddetli geçiren kişilerin yataktan çıkmaya bile dermanları olmuyor.

Kış aylarında herkesi etkisi altına almış olan soğuk algınlığına yakalanmamak için sizlere doğal ilaçlardan bahsedeceğim. Aslında bilmesek de bir çok sebze ve meyve bizleri hastalıklardan koruyabilen vücudumuza yararlı ilaçlardandır.

1. Ev Yapımı Turşu Ve Yoğurt :

Ev yapımı turşular, içerisindeki tuz oranlarının yüksekliği nedeniyle kalp ve damar hastalıkları için riskli bir yiyecektir. Turşunun içerisindeki sirke, tuz ve probiyotik bakteriler enfeksiyonlarla savaşmamıza yardımcı olduğundan daha az tuzlu daha çok sirkeli turşular tüketebilirsiniz. Günde iki küçük kase yoğurt tüketerek bağırsak dostu bakterilerinizi arttırabilirsiniz.

2. Zencefil :

Zencefilin soğuk algınlığına olan etkisini bilmeyen yoktur. Öksürüğü kesme konusunda bir uzmandır. Günde 2-3 defa içilen zencefil çayı hastalıkları ortandan kaldırır.

3. Zerdeçal :

Zerdeçal, büyük bir antioksidan ve iltihap sökücüdür. Sıcak suyun içerisinde karabiber, bal ve limon karışımıyla tükettiğinizde en büyük etkiyi görebilirsiniz. Çalışmalar zerdeçalın vücut direncini artırarak halsizliği ortadan kaldırmaya yardımcı olduğunu göstermektedir. Günde bir çay kaşığı toz zerdeçalı güvenle tüketebilirsiniz.

4. Siyah Turp :

5. Propolis Ve Bal :

Propolis düzenli tüketildiği takdirde bağışıklığı güçlendirerek hastalanma sıklığının azalmasına yardımcı olur.
Nar suyu ile karşılaştırıldığında, nar suyundan tam 80 kat daha güçlü antioksidan etkiye sahip olduğu bilimsel olarak ortaya konulmuştur.

6. C Vitamininden Zengin Besinler :

Yeşilbiber, maydanoz, tere, roka, karnabahar, ıspanak, portakal, limon, mandalina ve kuşburnu C vitamininin en çok olduğu besinlerdir. Hastalık döneminde günde 5-6 porsiyon meyve ve sebze tüketimine dikkat edilmelidir.

7. Sarımsak :

Sarımsak çiğ olarak tüketildiğinde bağışıklığı güçlendirici etki gösteriyor. 10 gramın üzerinde tüketimi tansiyonu düşürebilir bunun için düşük tansiyonlu bireyler tüketirken dikkatli olmalılar.

8. Et Suyu :

İlik, kemik, kırmızı et ve tavuk  gibi etlerin suyunu isterseniz içecek olarak isterseniz yemeklerinizde kullanarak tüketebilirsiniz. Protein ve çinko yıpranan dokularınızı tamir edecektir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu