Ordan Burdan

Murat Ünalmış Kimdir?

Her dizisiyle gönüllerde taht kuran Murat Ünalmış şimdilerde Bir Zamanlar Çukurova dizisinde Demir karakterine hayat vermektedir. Murat Ünalmış hakkında merak ettiğiniz her şey.

Atv ekranlarında perşembe akşamları yayınlanan Bir Zamanlar Çukurova dizisinin Demir’i yakışıklı oyuncu Murat Ünalmış kimdir? Murat Ünalmış ilk olarak ekranlara Kurşun Yarası ile çıksada tanınmaya Yer Gök Aşk dizisiyle başlamıştır. Bu dizisinden sonra çokça beğenilen oyuncu ekranların sevilen yüzü olmuştur.

Murat Ünalmış Kimdir*

23 Nisan 1982 yılında Kayseri’de dünyaya gelmiştir. Aslen baba tarafından Kayserilidir. Çocukluk yıllarıda Kayseri’de geçmiş ancak ortaokul döneminde iken İstanbul’a yerleşmiştir. Lise yıllarında profesyonel olarak Fenerbahçe Spor Klubü’nde basketbol oynamış ve 20 yaşlarında bırakmıştır. Daha sonrasında ise Marmara Üniveristesi İşletme Bölümü’nden mezun olmuş ve hemen ardından Akademi İstanbul‘da oyunculuk eğitimi almıştır. Boyu 1.96 cm olan Murat Ünalmış, basketbol kariyerinden sonra başladığı oyunculuk hayatı oldukça başarılı bir şekilde devam etmektedir.

Murat Ünalmış ilk olarak Kurşun Yarası adlı diziyle ekranlara gelmiştir. Daha sonra Sır Gibi ve Rüzgar adlı dizilerde yer almıştır. 2009 yılında senaryosunu Mahsun Kırmızıgül‘ün yazdığı başrollerinde Yavuz Bingöl ve Beren Saatin olduğu sinema filmi olan Gecenin Kanatları‘nda Yusuf karakteri ile başrol olarak yer almış ve orada çok beğenilmiş olan Murat Ünalmış oyunculuk hayatının bir çıkış noktası olmuştur. Aynı sene içerisinde gene Mahsun Kırmızıgül’ün yönettiği Güneşi Gördüm filminde Mamo karakteri ile karşımıza çıkmış ve ünü iyicene artmıştır. Daha sonra 2010-2012 tarihlerinden uzun bir süre ekranların sevilen dizisi olan Yer Gök Aşk‘da Birce Akalay ile başrol olarak oynamıştır. Bu sırada dizdeki partneri Birce Akalay ile 2011 yılında evlenmiş bir buçuk yıl süren evliliği daha sonra boşanma ile son bulmuştur.

Şöhret basamaklarını hızla çıkmaya devam eden Murat Ünalmış ekranların aranan yüzü haline gelmiştir. Hiç ara vermeden dizilerine devam eden Murat Ünalmış 2016 yılında TRT 1‘de Sevda Kuşun Kanadında isimli dizide gene başrol olarak yer almış ve oldukça ilgi görmüştür. Hemen ardından aynı sene içerisinde Seddülbahir 32 Saat isimli sinema filminde oynamıştır. 2017 yılında Fox Tv‘de Deli Gönül adlı dizide Tuana Türkoy ile başrol olarak oynamış ancak kısa sürmüştür.

Şimdilerde ise yakışıklı oyuncumuz Atv’nin perşembe günlerinin fenomen dizisi haline gelen Bir Zamanlar Çukurova‘da Demir karakterine hayat vererek ekranlarda kalmaya devam etmektedir.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu