Ordan BurdanSağlık

Emzirme Döneminde ve Hamilelikte Nasıl Beslenilmeli, Alınan Kilolar Nasıl Verilir?

Diyetisyen Elif Kübra Bostancı Kivi Tadında kullanıcılarının sosyal medyadan gönderdikleri soruları cevaplandırdı. Elif Kübra’nın “Emzirme Döneminde ve Hamilelikte Nasıl Beslenilmeli, Alınan Kilolar Nasıl Verilir?” sorusuna verdiği cevabı sizler için derledik.

Emzirme Döneminde ve Hamilelikte Nasıl Beslenilmeli, Alınan Kilolar Nasıl Verilir?

Biz normal şartlarda, beslenme hep kişiye özeldir diyoruz. Özellikle emzirme döneminde, hamilelik sonrası süreçte oldukça özel ve kişiye özgü planlanması gereken bir süreç. Bu süreçte öncelikle kilo kaybını hedeflemekten ziyade süt üretiminin arttırılmasını desteklemek gerekiyor. Bu nedenle önceliğimiz her zaman su olmalı ne kadar çok su içersek, o kadar çok sütümüz olur. Ve siz ne kadar çok emzirirseniz, o kadar iyi kilo kaybı sağlıyor olursunuz.

Aslında emzirmek çok iyi bir egzersizdir. Çünkü emzirerek, sadece emzirerek gün içerisinde 500 ila 750 kalori kadar enerji harcayabilirsiniz. Bu yüzden sütünüz ne kadar çok olursa, o kadar çok emzirirsiniz ve ne kadar çok emzirirseniz, o kadar iyi bir kilo kaybı sağlarsınız.

Tabii bu arada kişiye özgü olarak planlanmış bir karbonhidrat, protein ve yağ oranı olması gerekiyor. Sütümüzü arttırmak için kek, börek, poğaça gibi besinleri yönelmekten ziyade yeterli sıvı tüketimi, yeterli protein alımı, yeterli ve dengeli bir şekilde karbonhidrat ve yağ alımıyla birlikte bu süreci destekleyebilirsiniz. Özellikle süt üretimini arttırıcı besinler olarak, galactagog besinleri ben size öneririm. Burada siyah üzüm çekirdeği, hurma, rezene çayı gibi anason çayı gibi bitki çaylarıyla birlikte destekleyerek süt üretiminizi arttırabilirsiniz. Önceliğiniz her zaman sütünüzün kaliteli ve çok olması. Burada kilo kaybını biz biraz daha ikinci hedefte ikinci planda tutuyoruz. Zaten siz, düzenli ve yeterli bir emzirme sağladıkça sağlıklı bir kilo kaybı sağlıyor olacaksınız.

Anne Sütünü Arttıran Galaktogog Besinler Nelerdir?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu