Ordan BurdanSağlık

Hamile Kadınlara Mucizevi “Meryem Ana Eli Otu”

Hamile kalmak isteyen, rahat bir doğum süreci geçirmek isteyen kadınlar için mucizevi bir bitkiden bahsediyoruz...

Meryem ana eli otu bir diğer adıyla Fatma ana eli otu olarak da bilinen bu bitki özellikle kadınlara büyük bir oranda faydası vardır. Çocuk sahibi olmak isteyen, doğum esnasında sancılarını azaltmak ve doğumlarını rahat bir şekilde geçirmek isteyen kadınlar için Meryem ana eli otu kullanılır. Meryem ana eli otunun doğum sırasında bir tas suya bırakılır ve bitki açılınca doğum yapan kadına yudum yudum içirilir. Bu sayede doğum daha da kolay bir şekilde gerçekleşir. Gelelim bu değerli bitkinin faydalarına;

Meryem Ana Eli Otunun Faydaları

1. Hamile Kalmayı Sağlar

Meryem ana eli otu doğası gereği çoğalan bir bitkidir. Doğadaki her bitkinin görevi olduğu gibi Meryem ana otunun da kendi kendine tohumlandığı bilinir. Bu tohumlanmayı kolaylaştırıcı etkisinin kadınlar üzerindeki açıklaması ovülasyonu temsil eder.

2. Doğumu Kolaylaştırır

Meryem ana eli otu hamile kalmayı kolaylaştırıcı bir etkiye sahip olduğu gibi doğum esnasında da kadınlara çok yardımcı olur. Doğum sancılarını azaltır, doğum esnasında rahim ağzının genişlemesine yardımcı olur. Ayrıca hamile kadınların doğumunun daha rahat ve ağrılarının da daha az olmasını sağlar.

3. Rahim Kanamasını Azaltır

Doğumdan önce içilen Meryem ana eli otu, doğum esnasında rahatlatıcı etkiye sahip özelliğinin yanı sıra doğumdan sonra da kadınlarda kan akışını hızlandırdığı için rahim kanamasını azaltıcı etkiye sahiptir. Böylece doğum sonrası kadınların iyileşme süreci daha hızlı gerçekleşir. Ayrıca Meryem ana eli otunun suyu içildiği zaman ölü fetüsünde rahimden atılması kolaylaşır.

4. İdrar Kaçırmayı Önler

Meryem ana eli otu, küçük yaşlarda başlayan idrar kaçırma sorununu da önler. Çok küçük yaşlarda fazla önemsenmeyen ancak yaş ilerledikçe kişide, hem psikolojik hem de fizyolojik etkiler meydana getiren idrar kaçırma sorunu istenmese de sosyal hayatı etkiler Bu nedenle küçük yaşta başlayan bu sorunu çözmeye Meryem ana eli otu büyük oranda yardımcı olur. Meryem ana eli otunun suyu düzenli bir şekilde kür gibi kullanıldığı zaman idrar kaçırma sıkıntısını azaltır.

Meryem Ana Eli Otu Nasıl Kullanılır ?

Kolaylıkla hamile kalmak isteyen kadınlar, Meryem ana eli otunun şifalı etkisinden yararlanmak için öncelikle ovülasyon günlerini not almalıdır. Daha sonra bu günlerde eşleri ile birleşme sağlamadan önce Meryem ana eli otunu geniş bir kaba alarak üzerine su koyup bekletmeleri gerekiyor. Sonrasında bu şifalı suyu sabah ve akşam birer bardak olmak üzere bitene kadar içtikleri takdirde hamile kalmaları kolaylaşır.

Doğum sancısı başlayan kadınlar da yine aynı şekilde Meryem ana eli otu öncelikle suya koyulup 20-30 dakika beklettikten sonra içilir. Bu uygulama ile Meryem ana eli otu rahmin açılmasını kolaylaştırır. Dikkat edilmesi gereken nokta ise bir bardaktan fazla içilmemelidir. Ayrıca idrar kaçırma sorunu yaşayan kişiler Meryem ana eli otunun içerisinde bulunan diken tohumunu çiğneyerek yedikleri takdirde sorunlarına çözüm bulabilirler.

Meryem Ana Otu (Fatma Ana Eli Otu) Nedir? Meryem Ana Otu Hikayesi

Hamilelikte Kilo Alımı Ne Kadar Olmalı?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu