Sağlık

Sağlığın Sırrı ”Yaban Mersini”

Hastalıklara derman bir bitki olan Yaban mersininin faydaları saymakla bitmiyor. Neredeyse ölümden başka her şeye çare...

Yaban Mersini ya da diğer adıyla ayıüzümü, fundagiller familyasına ait bir bitkidir. Anavatanı Kuzey Yarımkürenin  serin ve dağlık bölgeleridir. 140 farklı türü vardır.

Yaban mersini, sağlığımıza olan çeşitli faydaları sebebiyle hem bir gıda hem de potansiyel bir ilaçtır. Saymakla bitmeyecek olan Yaban mersininin faydalarına geçelim :

1.Varisli Damarlar

Yapılan son araştırmalar yaban mersininin şişlik ve varisli damarları hafifletip kaşıntı ve ağrıyı giderebileceğini çıkarmıştır.

2.Kalp Hastalıkları

Yaban mersini özleri gözle görülür bir şekilde damarların sertleşmesine, kan akışını ve dolaşımını iyileştirmeye yardımcıdır.

3. Kan Basıncı

Yaban mersinin içerisinde yer alan antioksidanların kan basıncını düşürücü etkisi bulunmaktadır.

4. Şeker Hastalığını Önler

Yaban mersininin şeker hastalığını önlenmesi ve iyileştirilmesi için faydası geçmiş dönemlerden beri takdir görmüştür. Bu durum yapılan son bilimsel bulgular tarafından desteklenmiştir.

5.İshali Tedavi Eder

Yaban mersini, ishal, hazımsızlık ve mide bulantısı gibi mide rahatsızlıklarını tedavi etmek için de kullanılır.

6.Karaciğer Sağlığını Korur

Yapılan araştırmalar yaban mersini özlerinin vücudun C vitamini düzeylerini arttırarak karaciğer dokularındaki nitrikoksit konsantrasyonunu azalttığını göstermiştir. Bu durum karaciğer sağlığı açısından oldukça önemlidir.

 

 

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu