Ordan Burdan

Kenan İmirzalıoğlu Kimdir?

Osman Sınav’ın çektiği Deli Yürek’te ki Yusuf Miroğlu Karakteriyle gönüllere taht kuran ve her yer aldığı projede kendine hayran bıraktıran; başarılı oyuncu Kenan İmirzalıoğlu Kimdir?

Kenan İmirzalıoğlu

18 Haziran 1974 tarihinde Ankara’da dünyaya gelen Kenan İmirzalıoğlu; çiftçi bir babanın oğludur. Eğitimini ilkokul, ortaokul ve liseyi Ankara’da teyzesinin yanında almıştır. Çok başarılı bir eğitim hayatı olmayan oyuncu üniversite sınavlarını kazanamayınca; babası ceza olarak onu köye çağırarak yanında çiftçilik yaptırmıştır. Çiftçi olarak hayatını sürdürmek istemeyen oyuncu 1 sene boyunca dershaneye giderek Yıldız Teknik Üniversitesi Matematik Bölümü’nü kazanmıştır.

Üniversitede okurken arkadaşlarının teşvikiyle ve okul masraflarını çıkartmak amacıyla bir mankenlik ajansına kaydolan oyuncu; 1.5 sene sonra Best Model of Turkey yarışmasına katılmıştır. Türkiye’nin en iyi erkek modeli seçilen İmirzalıoğlu; bu başarıyla yetinmeyerek, Best Model of The World birincisi olmuştur.

Deli Yürek; Yusuf Miroğlu…

Yarışmadan sonra dizi teklifleri almaya başlayan İmirzalıoğlu ilk olarak; yönetmenliğini Osman Sınav’ın üstlendiği Deli Yürek dizisinin başrol oyunculuğunu teklif etmişlerdir. Osman Sınav’ı sevdiği için teklifi teklifi kabul eden oyuncu dizide; Yusuf Miroğlu karakterini üstlenmiştir. İlk dizisi ile seyirci tarafından çok sevilen İmirzalıoğlu büyük bir başarıya imza atmıştır. Diziden sonra Deli Yürek Bumerang Cehennemi adlı filmin başrolünde oynayan İmirzalıoğlu; Deli Yürek süreci bittikten sonra dil eğitimi için Amerika’ya gitmiştir. Oyuncu Amerika’dan döndükten hemen sonra bir çok film ve dizi için teklif alır. Uğur Yücel’in yazıp yönettiği Alacakaranlık dizisini kabul eder. Daha sonra aynı kadronun hazırladığı Yazı Tura adlı sinema filminde rol alır.

“Acı Hayat”

Yeni dizisi ise yine Osman Sınav’ın ait olan ve 2005-2007 yılları arasında Show TV ekranlarında yayınlanan “Acı Hayat” dizisidir. Bu dizide Mehmet Kosovalı karakterine hayat veren Kenan İmirzalıoğlu başarısı ile her dizisi ile katlayarak devam etmektedir. Beyazperde de rol alan oyuncu 2007 yılında; Mustafa Şevki Doğan’ın yönetmenliğini yaptığı ve Suat Yalaz’ın aynı adlı çizgi romanından sinemaya uyarlanmış olan; Son Osmanlı Yandım Ali filminde başrol almıştır.

Hemen ardından 2009 yılında yapımcılığını Ay Yapımın üstlendiği Ezel dizisinde Ezel Bayraktar karakterine hayat veren oyuncu; her oynadığı karakter ile akıllara kazınmaya devam etmiştir. Dizide Cansu Dere ve Tuncel Kurtiz ile başrol paylaşmıştır. Ardından 2012 yılında yine Ay Yapıma ait Karadayı dizisinde Mahir Kara karakterine hayat vermiş ve Bergüzar Korel ile başrolü paylaşmıştır. 2012’de Osman Sınav’ın yönetmenliğini üstlendiği Tuğçe Kazaz ile başrollerini paylaştığı Uzun Hikâye adlı sinema filminde oynamıştır.

2018 yılında ise oynadığı Mehmet: Bir Cihan Fatihi dizisinden istenilen sonuç alınamayınca kısa sürede final kararı alınmıştır. Kenan İmirzalıoğlu, dizi ve sinema oyuncusu Sinem Kobal ile 14 Mayıs 2016 tarihinde Cunda Adası’nda gerçekleştirilen görkemli bir düğünle dünya evine girdi.

Kenan İmirzalıoğlu’nun Oynadığı Dizi Ve Filmler

  • Deli Yürek (Yusuf Miroğlu)
  • Alacakaranlık (Ferit Çağlayan)
  • Acı Hayat (Mehmet Kosovalı)
  • Acı Hayat Gülüm (Mehmet Kosovalı)
  • Deli Yürek: Bumerang Cehennemi (Yusuf Miroğlu)
  • Yazı Tura (Hayalet Cevher)
  • Gılgamış (Enkidu)
  • Son Osmanlı Yandım Ali (Yandım Ali)
  • Kabadayı (Devran)
  • Ezel (Ezel Bayraktar)
  • Karadayı (Mahir Kara)
  • Uzun Hikaye (Ali)
  • Cingöz Recai (Recai)

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu