Yaşam

Wellness Nedir? En Etkili Wellness Akımları

Bütünsel sağlığa odaklanan wellness, son dönemlerde adını sıkça duyduğumuz bir kavram haline geldi. Peki wellness nedir? sizler için araştırdık. Bütünsel sağlığa önem veren, zihin ile beden arasındaki dengeyi, huzuru sağlamaya çalışan bu yeni akım için neler yapılabilir? hepsini sizlere aktaracağız. İşte Wellness Nedir? En Etkili Wellness Akımları…

Wellness Nedir? En Etkili Wellness Akımları

Dünya sağlık örgütü tarafından wellness kavramı, bireyde herhangi bir hastalığın olmayışı değil; fiziksel, zihinsel ve sosyal yönden tam bir iyilik hali olarak tanımlamaktadır. Yani wellnes, sağlıklı ve huzur dolu bir yaşam için bilinçli olmayı ve buna göre tercihler yapmayı hedeflemektedir. Peki beden ve zihin arasındaki bu dengeyi sağlamak için neler yapılabilir?

Sağlıklı ve mutlu bir yaşam herkesin isteğidir. Ancak bunun için yapılması gerekenler konusunda her zaman da istekli olmuyoruz. İşte wellnes kavramı tam olarak bu noktada karşımıza çıkmaktadır. Dengede, huzurlu ve mutlu bir yaşam biçimi olarak tanımlanan wellness bütünsel sağlığa odaklanmaktadır. Bu konuyu sadece egzersiz, diyet ya da sağlıklı beslenme olarak da düşünmemek gerek. Çünkü teknolojiden, sosyal medyadan uzak durmak ya da sürdürebilir tercihlerde bulunmakta bunun içerisinde yer almaktadır.

Wellness Nedir? En Etkili Wellness Akımları

1. Daha Az ve Öz Olan Minimal Yaşam

Tüketim çılgınlığının olduğu bir dönemde yaşamaktayız. Tam da böyle bir dönemde daha az ve öz yaşamaya özen göstermelisiniz. Çünkü bu sizin hem paranızı hem de fazla ve gereksiz şeyler almanıza engel olacaktır. Böylece zihninizde sadece tüketmeye değil aynı zamanda üretmeye de açık olacaktır. Sadelik ve minimalizm sizi en çok etkileyecek akımlardandır.

2. Açık Hava Sporları

Kapalı alanlar yerine açık hava egzersizleri yapmaya özen gösterin. Yürüyüş, hafif tempolu bir koşu gibi açık havada yapacağınız her türlü egzersiz, bedeninizi ve zihninizi zinde tutacak ve düşünme sisteminizi olumlu yönde etkileyecektir.

Wellness Nedir? En Etkili Wellness Akımları

3. Soft Yaşam

Son dönemlerde adını duyduğumuz ve herkesin ısrarla yapmaya çalıştığı soft yaşam. Hayatı yavaşlatmayı, sakin kalmayı ve fazlalıklardan kurtulmayı hedeflemektedir. Böyle bir akım zihninizi yormayacağı gibi sizi yeniden doğmuş gibi hissettirecektir. Aynı zamanda böyle bir yaşam size nazik olmayı, hayır diyebilmeyi ve her anlamda rahatlamanızı sağlayacaktır.

4. Sosyal Medya Molası

Son yıllarda sosyal medya tamamen hayatımızın içerisinde girmiş bulunmaktadır. Bu durum bazen iyi bir şeymiş gibi görünse de artık fazlasıyla yorucu bir hal almaya başlamıştır. Orada gösterilen ve gerçeklikle hiçbir ilgisi olmayan, ideal kişilikler, ideal bedenler ya da olması gereken aile tipleri gibi olaylar psikoloji üzerinde olumsuz etkiler bırakmaktadır. Çünkü o gösterilenler kendimizi yargılamamızı, hiçbir şeyden memnun olmamamızı sağlamaktadır. Bu denli etkili bir aracı kullanmayı bazen bırakmalı ya da ara vermelisiniz. Bunların yerine yeni hobiler edinip, size keyif verecek aktiviteler yapmalısınız. Böylece kıymetli zamanlarınızı sıradan ve sahte olan hayatları takip ederek değil, tamamen kendinize ve özünüze odaklanarak harcamış olursunuz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu