Sağlık

Sahursuz Oruç Tutmak Sağlıksız

Ramazan ayının gelmesiyle birlikte sahur ve iftar telaşı başladı. Sahurda ve iftarda ne hazırlasak soruları genel olarak herkesin aklında dolaşıyor. Bazıları ise kilo almak korkusuyla hiç sahura bile kalkmıyor. İşte tam olarak burda büyük bir hata yapılıyor. Çünkü sahura kalkmamak tetikte bekleyen hastalıkları harekete geçirebilir ve  kilo alma korkusuyla sahur yapmayanlara daha fazla kilo aldırabilir.

Sahursuz Oruç Tutmak Sağlıksız

Sahura kalkılmadığında açlık süresi çok fazla olduğundan dolayı kan şekerini düşürebiliyor, mideye ve akciğere zarar verebiliyor. Bunların yanında tansiyon problemini ortaya çıkarıp şeker hastalığını etkileyebiliyor. Ayrıca kilo almamak için sahura kalkmayan kişilerde gün içerisinde sadece bir öğün yendiği için iftarda yenen oran büyüyor ve kilo verileceği düşünüldüğü yerde Ramazan ayından oldukça kilo almış bir şekilde çıkılıyor. Ayrıca sahurda ve iftarda ölçülü ve sağlıklı beslenilmediği takdirde kas kayıplarına neden olabiliyor. Ramazan ayını zayıflamak için fırsat görmemeli, düzgün bir şekilde sahura kalkılıp sağlıklı bir şekilde sahur ve iftar öğünlerini tüketerek sağlığımızı korumak gerekmektedir.

Sahur öğününde tok tutması için tam tahıllı besinler tercih edilmelidir. Beyaz ekmekten kaçınılmalıdır. Kızartma, kavurma, hamur işleri ve tatlıdan uzak durmak gerekir. Sahurda her gün mutlaka yumurta yemek gerekmektedir. Çay ve kahve tüketimini azaltıp az yağlı süt ve zencefilli limonlu su tüketilmesi önerilir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu