Sağlık

Monachopsis “Hiçbir Yere Ait Hissedememek”

Monachopsis, insanın kendisini bulunduğu yere veya hiçbir yere ait hissetmeme durumudur. İnsanlar hayatları boyunca bir çok faklı duygunun ve durumun içine girer ve yönlerini bulmaya çalışırlar. Bazıları yönlerini bulur fakat bazıları bulsa bile bir bütünleşme yaşayamaz. Bu durumdan dolayıda ait olduğu yeri yadırgamaya başlar. Artık kendisini oraya ait hissedemez.

Monachopsis Nedir?

Kişinin bulunduğu yerde kendisini olduğu yere ait hissetmemesi durumudur. Kendisini bulunduğu ortamın hep dışarısında değerlendirmesidir. Monachopsis, yaşanılan bir travmanın sonucu olarak ortaya çıkabileceği gibi, sevilen insanın kaybını yaşamak, aniden oluşan düzenin bozulması ve değişmesi gibi durumlarda da ortaya çıkabilir.

Monachopsis Belirtileri

  • Bulunduğu ortamda yabancı hissetmek
  • Çevresine ve evine ait hissetmemek
  • Yaşadığı yerin dışında yerlere aitmiş gibi hissetmek
  • Sürekli bir belirsizlik durumu yaşamak
  • Bulunduğu ortamdan sürekli çıkmak istemek

Hiçbir yere ait hissetmeme durumu yaşıyorsanız yapacağınız ilk iş bir psikolog veya psikiyatristten yardım almak olacaktır. Alanında uzman olan doktor psikoterapi yöntemiyle bu sorunun derinine inerek neyden kaynaklandığını bulacaktır. Sizi yakından tanımaya çalışarak tedavi yönteminizi oluşturacaktır.

Not: Sayfa içeriği tedavi amaçlı bir bilgi içermemektedir. Böyle bir durumla karşı karşıya iseniz bir uzmana başvurmanız gerekmektedir. 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu