Kişisel Bakım

Cilt Sağlığını Bozan Alışkanlıklar Nelerdir?

Yanlış bakım uygulamaları, sağlıksız beslenme ve su tüketimi, cilt sağlığı açısından oldukça önemlidir. Peki doğru cilt bakımı nasıl olmalıdır? Cilt sağlığı için neler yapılmalıdır? Sizler için araştırdık. İşte Cilt Sağlığını Bozan Alışkanlıklar Nelerdir?

Cilt Sağlığını Bozan Alışkanlıklar Nelerdir?

Sağlıklı, parlak ve canlı bir cilt herkesin hayalidir. Ancak bazen durum tam tersine dönmektedir. Cilt sağlığı bozulup, cilt görünümü değişebilmektedir. Peki bunun sebebi nelerdir? Cilt sağlığını bozan alışkanlıklar nelerdir?

Cilt Sağlığını Bozan Alışkanlıklar Nelerdir?

Çok Bakım Ürünü Kullanmak

Aynı anda çok fazla bakım ürünü kullanmak cilt sağlığı açısından hiç doğru bir davranış değildir. Çünkü kullanılan ürünler birbirleriyle etkileşim haline geçerler ve bazen ters yönde etki gösterebilirler. Bu sebeple aynı anda birden fazla ürün kullanmak, cilt sağlığınız açısından çok yanlıştır Bunun yerine daha az ve öz ürünler tercih etmelisiniz.

Kullanılan Cilt Bakım Ürünlerinin İçeriğine Dikkat Etmemek

Doğru cilt bakım rutinleri için, aldığınız ürünlerin sizin cilt tipinize uygun olması oldukça önemlidir. Ayrıca alırken ürünlerin içeriğinin de temiz olmasına dikkat etmelisiniz.

Cilde Nazik Davranmamak

Makyaj temizlerken ya da cilt bakımı yaparken, cildinize kibar davranmamanız cildinize çok zarar verecektir. Cildinize uygulayacağınız sert darbeler, ovalamalar cilt bariyerlerine zarar vermektedir. Bu sebeple cildinize ne kadar kibar ve sabırlı davranırsanız o kadar sağlıklı cilde sahip olursunuz.

Bilinçsizce Evde Maske Yapmak

Ev yapımı maskeler daha pratik gibi görünseler de bazen cilt sağlığı açısından çok tehlikeli bir durum olabilir. Evde yapılan maskelerin cilt tipinize uygun olup olmadığı bilmeden, bilinçsizce uygulanması cilt sağlığınızı bozacaktır. Bu sebeple ev yapımı maskeler araştırmak yerine, cilt tipinize uygun maskeler kullanmakta fayda var.

Çok Fazla Peeling Uygulamak

Cildinize fazla peeling uygulamak cilt bariyerinize zarar verecektir. Özellikle hassas ve kuru cilde sahip olanlar peeling uygularken oldukça dikkat etmelidirler.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu