Seyahat

İlkbaharda Görülmesi Gereken 3 Ülke

Dünyanın her yeri görülmeye değer tabii ki fakat bu üç yer, ilkbaharda bir başka güzel. Alize rüzgarlarıyla sokaklarını dolaşmak isteyeceğiniz, açan çiçeklere bakmaya doyamayacağınız ya da otomobillerin olmadığı huzurlu sokaklarda vakit geçireceğiniz bu 3 bölgeyi mutlaka görmelisiniz. Eğer ki ilkbaharda tatil planları yapıyorsanız mutlaka bu bölgelere gitmelisiniz. İşte İlkbaharda Görülmesi Gereken 3 Ülke…

İlkbaharda Görülmesi Gereken 3 Ülke

1. Japonya – Kyoto

İlkbaharda Görülmesi Gereken 3 Ülke

Mutlaka Mart ve Nisan aylarında görmeniz gereken bir Japonya şehri Kyoto. Her yerde açan kiraz çiçekleriyle size baharı sonuna kadar yaşatacaktır. Aynı zamanda tarihi yapısı ve kendine özgü kültürleriyle dikkat çeken yaşantıları da görülmeye değerdir. Rengarenk doğal güzellikleri ve kültürel yapısıyla Kyoto, ilkbaharda görülmesi gereken yerlerdendir.

2. Fas – Essaouira

İlkbaharda Görülmesi Gereken 3 Ülke

Ülkemize çok yakın bir konumda olması ve vizesiz olması nedeniyle çokça ziyaret edilen Fas´ın Essaouira şehrini ilkbaharda mutlaka görmelisiniz. Bahar aylarında başlayan alize rüzgarı sayesinde, rüzgar sörfü ve kitesurfing  yapılabilecek en iyi yerlerdendir. Aynı zamanda sanata oldukça düşkün olan bu ülkede sanat galerilerini gezebilir ve eğer farklı tatlara açıksanız oraya ait çaylardan mutlaka denemelisiniz. Ayrıca Fas´a gittiğinizde Marakeş, Rabat ve Kazablanka şehirlerini de mutlaka ziyaret etmelisiniz.

3. İsviçre – Zermatt

İlkbaharda Görülmesi Gereken 3 Ülke

Dünyanın en zengin ülkelerinden İsviçre mutlaka ilkbaharda görülmesi gereken yerlerden biridir. Kendine özgü kültürünü ve geleneklerini koruyan bu ülke tarihi bir yapıya sahiptir. Aynı zamanda Alpler’in eteklerinde yer almasından dolayı doğal güzellikleri ile çok dikkat çekmektedir. İlkbahrada buraya yapacağınız ziyaretlerde, karların erimeye başladığını ve doğanın kendini göstermeye başladığınız göreceksiniz. Ancak ilkbaharda İsviçre’nin Zermatt kentine yapacağınız ziyarette kendinizi adeta yeniden doğmuş gibi hissedeceksiniz. Sessiz ve otomobil geçmeyen bu kentte doğa yürüyüşleri yapabilir, sıcacık samimi kafelerinde oturup gün batımını izleyebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu