Yaşam

“Asrın Felaketi“ 6 Şubat Kahramanmaraş Depremi

Üzerinden tam bir yıl geçti… Ama acısı ve anısı dün gibi taze olan 6 Şubat Kahramanmaraş Depremi. Asrın felaketi olarak anılan ve birçok eve ateş düşüren hüzün dolu günler. Bir gece de sadece evleri değil yürekleri yıkan o sarsıntının üzerinden tam bir yıl geçti.

“Asrın Felaketi“ 6 Şubat Kahramanmaraş Depremi

Deprem, dünya genelinde en yaygın gerçekleşen ve tahrip edici gücü en büyük olan doğal felaketlerden biridir. 6 Şubat 2023’de saatler tam 04.17’yi gösterdiğinde Kahramanmaraş’ta gerçekleşen ve asrın felaketi olan depremi hüzünle, anıyoruz. Yalnızca Kahramanmaraş’ı değil tam 11 ili etkisine alan 7,7 ve 7,6 büyüklüğünde gerçekleşen bu deprem tüm dünyayı etkiledi. Tam olarak 53 bin 537 kişinin hayatını kaybettiği bu deprem de 4. seviye alarm verildi ve ülke genelinde 7 gün boyunca milli yas ilan edildi. Hem bireysel hem de kurumsal düzeyde toplumsal yapı üzerinde derin izler bıraktı.

Deprem, Kahramanmaraş’ın yanı sıra Hatay, Osmaniye, Adıyaman, Diyarbakır, Şanlıurfa, Gaziantep, Kilis, Adana, Malatya ve Elazığ’ı vurdu. Ve depremde 53 bin 537 kişi hayatını kaybetti, 107 bin 213 kişi ise yaralandı. Öyle bir büyük felaketti ki tam 93 ülkeden arama kurtarma ekipleri bölgede çalışmalara katıldı. Ülke genelinde 7 gün süreyle milli yas ilan edilirken, deprem bölgesinde ise OHAL kararı alındı.

Ağır yıkıma sebep olan bu depremin üzerinden tam bir yıl geçmesine rağmen acısı halen tazedir. Ülkemizin böyle bir acıyı tekrardan yaşamamasını dileriz. Depremde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, geride kalanlara ise sabırlar versin.

Deprem Bölgesindeki Vatandaşlarımıza Uzaktan Nasıl Yardım Edebilirim? diyorsanız bu linke tıklayarak öğrenebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu