Sağlık

Aidin Salih’den Kabızlığa Çözüm Yolu

İslam tıbbı hekimi olan Aidin Salih’in Gerçek Tıp Yitik Şifanın İzinde kitabında kabızlıkla alakalı önemli bilgiler paylaşıyor. Aidin Salih’in kabızlığa çözüm yollarından bazılarını sizler için derledik.

Aidin Salih’den Kabızlığa Çözüm Yolu

Kabızlık, dışkılamada azalma, zorlanma yaşama durumuna denmektedir. Alt karın bölgesinde şişlik bulunması ve tuvalete çıkılmasına rağmen rahatlayamamak kabızlık olarak tanımlanmaktadır.

Aidin Salih, “sağlıklı insan her öğünden sonra büyük abdeste çıkmalıdır. Gün boyu yenen öğün sayısı birden fazla ama büyük abdest günde bir defa ise kabızlık, iki günde bir ise sağlığın tehlikede olduğuna işarettir.” demiştir. Kabızlık bütün hastalıkların ilk basamağıdır. Klozet kullanmak, koltuk, sandalyede oturmak kabızlığı tetiklemektedir.

Kabızlıktan kurtulmak için ilk olarak beslenme düzeltilmeli ve 5-6 saatten önce ikinci bir yemek yenmemelidir. Bağırsaklardaki kalıntıyı aşağı indirip bağırsakları harekete geçirmesi için yemekten bir saat önce bir bardak su içilmelidir. Yemek olarak yenemcek en son öğün saat 19’a kadar yenmelidir. 21’den sonra su ve şekersiz bitki çayı haricinde bir şey yenmemelidir.

Sağlıklı insanlarda sindirim atıkları yemekten 24-36 saat sonra bağırsaklardan atılmaktadır.

Kabızlık Çözümü İçin Sinameki Karşımları

  • Kabızlık ve hazımsızlıkta yarı yarıya sinameki-nane karışımı veya 30 gram sinameki + 15 gram kekik + 15 gram nane karışımı;
  • Kabızlık, gaz ve hazımsızlık için 30 gram sinameki + 20 gram anason + 10 gram kekik karışımı;
  • Kabızlık ve karaciğer zayıflığı için eşit miktarlarda sinameki + hindibağ yaprağı +pelinotu karışımı;

Bu karışımlar öğütülür ve yemek üzerine serpilerek günde 1/2-2 çay kaşığı kullanılır.

Sinameki öğütüp zeytinyağı ile yutmak büyük abdeste rahat çıkmayı sağlar. Yemekten sonra bir tutam sinameki çiğnemek de aynı sonucu verir.

 

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu