Seyahat

Kocaeli – Eriklitepe Tabiat Parkı

Kocaeli Gölcük’te kayın ağaçları içerisinde bulunan doğal yaşam alanı Eriklitepe Tabiat Parkı. 2011 yılında tabiat parkı olarak ilan edilen bu park yılın 12 ayında da ziyarete açıktır. Yazı ayrı kışı ayrı güzel olan tabiat parkının ziyaretçisi ve meraklısı da çoktur. İstanbul’dan uzaklaşmak isteyenlerin ya da sakin bir kamp alanı arayanların ilk akla gelen rotalarından biri haline gelmiştir.

Kocaeli – Eriklitepe Tabiat Parkı

Eriklitepe Tabiat Parkı, Gölcük ilçesine bağlı İrşadiye mahallesi içerisinde yer almaktadır. Kayın, kocayemiş, ardıç, laden, böğürtlen ve orman gülü türleri, gibi doğal bir yaşam alanı mevcuttur. Saf kayın meşceresi ile kaplı alanının yaklaşık 5 hektar büyüklüğünde ki kısmı piknik amaçlı kullanılmaktadır. Gölcük Belediyesi tarafından işletilen Eriklitepe Tabiat Parkı’nda doğa ile iç içe vakit geçirebilirsiniz.

Eriklitepe Tabiat Parkı

Şehir hayatının yorucu atmosferinden sıkıldıysanız ya da birkaç günlüğüne bulunduğunuz ortamdan uzaklaşıp kafa dinlemek istiyorsanız Eriklitepe Tabiat Parkı, tam da sizler için. Ailenizle keyifli zamanlar geçirmenizi sağlayacak tabiat parkı, doğal yapıya uygun olarak dizayn edilmiştir.

Kocaeli - Eriklitepe Tabiat Parkı

Eriklitepe Tabiat Parkı’nın içerisinde günlük ve uzun süreli tatil yapabileceğiniz bungalov tipi evleri mevcuttur. Aynı zamanda bu tesiste restoran, kafe, mangal alanı, mescit, yürüyüş parkurları, oyun ve macera parkı, spor aletleri ve kamp alanı gibi alanlar da bulunmaktadır. Tüm bunların yanı sıra bu tabiat parkını günlük olarak ziyaret edebilir, sevdiklerinizle birlikte piknik yapabilirsiniz. Eğer isterseniz de çadırınızı kurup, kamp ateşinizi de yakarak gece de bu alanda dilediğiniz gibi konaklayabilirsiniz. Çünkü kampınızın sorunsuz geçmesi için tüm ayrıntılar düşünülmüş durumundadır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu