Ordan Burdan

İlk Türk Astronot Alper Gezeravcı Kimdir?

Alper Gezeravcı, ismini son günlerde oldukça sık duyuyoruz. Çünkü kendisi Türkiye’nin ilk astronotu olmaya layık görüldü. Gelin ilk uzay yolcumuz olan Alper Gezeravcı’yı daha yakından tanıyalım.

Alper Gezeravcı Kimdir?

1979 yılında Mersin Silifke’de dünyaya geldi. İstanbul Hava Harp Okulu’nda Elektronik Mühendisliği alanında lisans eğitimi aldı. Ayrıca Wright-Patterson Hava Kuvvetleri Üssü’ndeki Hava Kuvvetleri Teknoloji Enstitüsü’nde yüksek lisans yaptı. THY’da 7 yıl boyunca pilotluk yapmıştır. 21 yıllık uçuş tecrübesine sahip bir savaş pilotudur. F-16 da dahil bir çok savaş uçağını kullanmıştır. Alper Gezeravcı son olarak ise Standardizasyon Filosu Akademik Kanat Komutanı olarak Adana’da bulunan 10’uncu Üs Komuta Birimi’ne atanmıştır.

Amerika’nın Florida eyaletinden fırlatılacak olan SpaceX (Axiom Space-3) 17 Ocak 2024 tarihinde fırlatılması bekleniyor. 4 üyesi bulunan uzay aracının 4 mürettebatının da pilot olduğu biliniyor. Alper Gezeravcı’da bu 4 pilottan biri olarak uzay aracında ki yerini aldı. Ona bu yolculuğunda yedek mürettebat olarak Tuva Cihangir Atasever’de eşlik ediyor.

Alper Gezeravcı’nın uzay’da 14 gün kalacağı ve orada çeşitli araştırmalar yapacağı biliniyor.

Alper Gezeravcı’nın da içlerinde bulunduğu 17 Ocak 2024 tarihinde gerçekleştirilecek olan uzay yolculuğu ertelendi. Uçuş günü 19 Ocak saat 00.00 olarak kararlaştırıldı. İzlemek isteyenler için TRT Haber canlı olarak uzay yolculuğunu görüntüleyecek.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu