Seyahat

Doğa Severler İçin İstanbul’un En Güzel Köyleri

İstanbul havasından sıkıldıysanız ve canınız ufak bir kaçamak istiyorsa, İstanbul’un köylerine gitmeye ne dersiniz? Tertemiz, el değmemiş oksijen deposu bu köylerde kamp yapabilir, piknik yapabilir ya da dilerseniz butik otellerinde konaklaya da bilirsiniz. İstanbul’dan fazla uzaklaşmadan, ailenizle ya da arkadaşlarınız keyifli vakitler geçireceğiniz Doğa Severler İçin İstanbul’un En Güzel Köylerini sizler için derledik.

Doğa Severler İçin İstanbul’un En Güzel Köyleri

Esenceli Köyü / Şile

Şile’nin cenneti olarak anılan Esenceli köyü, kamp ve doğa severlerin vazgeçilmez rotalarının başında gelmektedir. Ömerli barajı kıyısında bulunan köy, doğal güzelliği bozulmamış sessizliği ve sakinliği ile bilinmektedir. İstanbul’a çok yakın mesafede bulunan Esenceli köyünün çevresinde kamp yapabilir, doğa yürüyüşlerine çıkabilir, gölde balık tutup piknik yapabilirsiniz.

Kabakoz Köyü / Şile

Şile’ye bağlı Kabakoz köyü, kimi zaman dalgalı kimi zaman ise sakin ve duru plajıyla tanınmaktadır. Ufak kaçamak yapmak isteyenler ya da sakin bir ortamda deniz havası almak isteyenler için çok iyi bir seçenektir. Aynı zamanda plaj kenarında kamp yapılabilecek alanları da bulunmaktadır.

Sırapınar Köyü / Çekmeköy

Anadolu yakasında bulunan Sırapınar köyü henüz tam olarak keşfedilmediğinden sakin ortam arayanların tercihi olabilir. Henüz gelişmekte olan bu köyde ise bulunan baraj ise doğaseverlerin ilgisini çekmektedir. Etrafında kamp yapılabilecek olan ve doğa içerisinde bulunan barajda aynı zamanda balık tutup piknik keyfide yapabilirsiniz.

Garipçe Köyü / Sarıyer

Boğazın gizli hazinesi Garipçe köyü. Doğa ile baş başa kalmak, dinlenmek ve sessizliğin tadını çıkarmak istiyorsanız gidilecek en doğru yerlerden biridir. Rahatlıkla konaklama yapabileceğiniz, dilerseniz kamp da yapabileceğiniz küçük sevimli bir köy.

Emirli Köyü / Pendik

Keşfedilmemiş kamp alanları arasında olan Emirli Köyü, Pendik ilçesine bağlıdır. Ömerli barajının geçtiği alanlarda olduğu için kamp yapmak isteyenler için güzel bir seçenek olacaktır. Birçok kişinin Emirli Köyü’nü bilmemesi de burada daha sessiz ve huzurlu kamp yapmanızı sağlayacaktır.

Anadolu Feneri / Beykoz

Boğazın Karadeniz’e açılan kapısı Anadolu Feneri. Beykoz’un en meşhur köylerinden olan Anadolu Feneri, tarihi atmosferi ve gezilecek alanları ile dikkat çekmektedir. Hafta sonu kaçamağı yapmak isteyenler için iyi bir rota olan Anadolu Feneri köyü mutlaka yürüyerek gezmelisiniz. Aynı zaman sahil kenarına indiğinizde kamp yapabileceğiniz alanlarda bulunmaktadır.

Doğancılı Köyü / Şile

Huzur dolu Doğancılı köyü. Yemyeşil bir doğanın içerisinde yüksek oksijenin tadını çıkarmak isteyenler burası tam sizler için. Tertemiz ve duru plajı ile aileniz ile güzel vakit geçirebileceğiniz Doğancılı köyüne bir şans vermelisiniz.

İnceğiz Köyü /Çatalca

Çatalca’ya ait İnceğiz Köyü kültürünü, tarihini ve geleneklerini günümüze kadar korumayı başarmış yerlerden biridir. Anlatılanlara göre bu köy, Yıldırım Beyazıt döneminden daha eskilere dayanmaktadır. İsmini ise yakınlarında bulunan inlerden (mağaralardan) almıştır. Büyük bir mesire ve piknik alanı bulunan köy büyük ilgi görmektedir. Mağaraları merak edenler ve el değmemiş doğa içerisinde vakit geçirmek isteyenler için güzel bir seçenek.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu