Kişisel Bakım

Cilt Bakımında Retinolun Önemi

Her geçen gün yenilenen ve gelişen bakım rutinlerine yeni ürünler eklenmeye devam ediyor. Nemlendiriciler, kremler, serumlar gibi oldukça geniş bir alana sahip olan cilt bakımının yeni üyelerinden biriside retinollerdir. A vitaminin türevlerinden olan retinol son günlerde oldukça popüler hale gelmiştir. Cilt bakımı için oldukça önemli bir yere sahip olan retinolun faydaları ise saymakla bitmez.

Cilt Bakımında Retinolun Önemi

A vitaminin türevlerinden olan retinol; retinoidler ve karotenoidler adı verilen iki bileşik ailesini kapsamaktadır. Suda çözünen vitaminlerin aksine retinol yağda çözünen bir vitamin türüdür. Tüm bunların yanı sıra cildin orta tabakasında bulunan serbest radikalleri nötarilize etmeye yardımcı olmaktadır. Bu sebeple de yaşlanma karşıtı özellik göstermektedir. Aynı zamanda ciltte oluşan akne ve leke tedavisinin de vazgeçilmez çözümlerindendir.

Cilt Bakımında Retinolun Önemi

Cilde doğrudan uygulanabilen retinolun beş çeşidi bulunmaktadır. Bunlar; krem, serum, jel, merhem ve losyon formlarıdır. Elastin ve kolojen üretimini artıran retinol, cilde parlaklık kazandırmakla birlikte cildin her zaman genç görünmesini sağlar. Yirmili yaşlardan sonra kullanılmaya başlanması önerilen retinol, özellikle cilt yenilenmesinin yavaşlamaya başladığı otuzlu yaşlarda mutlaka kullanılması önerilmektedir. Bir ay boyunca düzenli olarak kullanıldığı taktirde gözle görünür sonuçlar ortaya çıkacaktır. Ancak daha önce hiç retinol kullanmadıysanız haftanın 3-4 günü ya da birer gün ara ile kullanmaya başlayabilirsiniz. Daha sonra ise düzenli kullanıma geçmelisiniz.

Retinolun Faydaları

  • Cilt kırışıklıklarını engeller
  • Akne tedavisinde kullanılır
  • Cilt lekelerini temizlemektedir
  • Cildi aydınlatır
  • Gözenek görünümü yok etmektedir
  • Melazma tedavisinde kullanılmaktadır
  • Sedef hastalığına iyi gelir
  • Cilt rengini eşitler

Lütfen kullanmaya başlamadan önce doktorunuza danışınız.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu