Sağlık

Takviye Edici Gıda Nedir? Ne İşe Yarar?

Günümüz yaşam şartları ve çalışma koşullarının değişmesiyle beslenme alışkanlıkları da değişim göstermiştir. Aynı zamanda topraktaki mineral kayıpları, asit yağmurları ya da besinlerin maruz bırakıldıkları pişirme teknikleri gıdaların besin öğelerini kaybetmesine neden olmuştur. Bu sebeple insanlar gündelik besin ihtiyaçlarını karşılayamaz hale gelmiş ve besinlerden yeterince vitamin ve mineral sağlayamamışlardır. Bu durumda dışarıdan besin takviyesine ihtiyaç duyulmaktadır. Peki Takviye Edici Gıda Nedir? Ne İşe Yarar?

Takviye Edici Gıda Nedir? Ne İşe Yarar?

Takviye edici gıdalar ya da bilinen adıyla gıda takviyeleri; 5996 sayılı Kanun kapsamında “normal beslenmeyi takviye etmek amacıyla, vitamin, mineral, protein, karbonhidrat, lif, yağ asidi, amino asit gibi besin öğelerinin veya bunların dışında besleyici veya fizyolojik etkileri bulunan bitki, bitkisel ve hayvansal kaynaklı maddeler, biyoaktif maddeler ve benzeri maddelerin konsantre veya ekstraktlarının tek başına veya karışımlarının, kapsül, tablet, pastil, tek kullanımlık toz paket, sıvı ampul, damlalıklı şişe ve diğer benzeri sıvı veya toz formlarda hazırlanarak günlük alım dozu belirlenmiş ürünler” olarak tanımlanmıştır.

Takviye Edici Gıda Nedir? Ne İşe Yarar?
Takviye Edici Gıda

Günlük beslenme ihtiyacının karşılanmasının desteklenmesi amacıyla üretilen bu takviye gıdalar, vücudumuzun sağlıklı ve dengeli bir şekilde çalışması için yardımcı olmaktadır. Ayrıca bu takviye edici gıdaların herhangi bir hastalığı tedavi etmek, önlemek gibi bir amacı da yoktur. Yanı bu gıdalar doğa beslenmenin önüne geçmeden ona yardımcı olmak için üretilmişlerdir. Çünkü günümüz şartlarında ne kadar beslenirsek beslenelim bazen besinlerden yeteri kadar verim alınamamaktadır. Bu gibi durumlarda takviye edici gıdalar size en çok yardımcı olacak ürünlerdir. Ancak takviye edici gıdaları kullanmaya başlamadan önce doktorunuza danışmalısınız.

Sağlığımızı etkileyen bir çok sağlık sorununun sebebini yapılan bir çok test sonucunda öğrenmek oldukça mümkündür. Hormon testide bu testlerden birisidir. Peki Hormon testi nedir? Öğrenmek için linke tıklayabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu