Yaşam

Sütyen Ölçüsü Nasıl Alınır? Sütyen Bedeni Hesaplama

Sütyen Ölçüsü Nasıl Alınır? Sütyen Bedeni Hesaplama… Büyük ya da küçük göğüs yoktur yanlış seçilmiş sütyen vardır. Sütyen taktığınız da omuzlarında ya da göğüs altınızda ağrılar hissetmek, durmadan sütyeninizi düzeltmek ve sürekli rahatsız hissetmek yanlış bedende sütyen taktığınızın işaretidir. Bu sebeple sizler için doğru sütyen nasıl seçilir? Sütyen bedeni nasıl hesaplanır? araştırdık. İşte cevabı…

Sütyen Ölçüsü Nasıl Alınır? Sütyen Bedeni Hesaplama

Bedenimize uygun doğru sütyeni bulmak gün boyu yaşayacağımız rahatlığa ve kıyafetimizin duruşuna kadar etki göstermektedir. fakat birçok kişi maalesef ki kendi bedenine uygun olmayan sütyen kullanmaktadır. Öyle ki yapılan araştırmalarda kadınların %75’inin sütyen seçerken yanlış beden tercih ettikleri ortaya çıkmıştır.

Bu sebeple giyindiğiniz sütyenin arkası yukarı doğru çıkıyorsa, çıkardığınız zaman teninizde iz bırakıyorsa, göğüs arası oturmayıp boşluk kalırsa ve sütyenin askıları omuzlardan düşüyorsa seçmiş olduğunuz sütyenin bedeninize uygun olmadığı anlaşılmaktadır. Tüm bunları yaşamamak için sütyen seçerken doğru bedeni bulmak önemlidir. Bunun için de öncelikle beden ve göğüs ölçünüzü almanız gerekmektedir.

Sütyen Bedeni Hesaplama

Sütyen ölçüsü almak için iki ayrı ölçü almanız gerekmektedir. Birincisi beden ölçüsü ikincisi ise kap ölçüsüdür. Burada beden ölçüsü denilen yer sırtınızın uzunluğu anlamına gelmektedir. Kap ölçüsü ise göğüs büyüklüğünüzdür. Sütyen bedeni hesaplanırken kesin sonuç almak için mutlaka sütyensiz ölçü alınmalıdır. Eğer bu mümkün değilse içerisinde en rahat ettiğiniz sütyeni takarak ölçünüzü almalısınız. Ölçü alırken bir mezuraya ihtiyacınız olacaktır. Daha sonra bir aynanın karşısına geçip mezura ile ilk olarak;

Sütyen Ölçüsü Hesaplama
  1. Mezurayı göğüs altınızdan sizi sıkmayacak şekilde sarın. Çıkan sayı sizin beden ölçünüz olacaktır. Eğer buçuklu bir sayı çıkarsa onu mutlaka yukarıya yuvarlayın.
  2. Daha sonra mezurayı göğsünüzün en geniş kısmına gelecek şekilde sarın. Burada çıkacak sayı ilk ölçünüzden daha yüksek çıkacaktır.
  3. İlk ölçünüzle ikinci ölçünüz arasındaki fark ise size kap (cup) ölçünüzü vermektedir. Örneğin göğüs altı 75 cm, göğüs çevresi 90 cm çıktı. Bu iki rakam arasında ki 15 cm’lik fark ise kap (cup) ölçünüzdür. 15 cm’lik fark ise C kap (cup) demektir. Bu bedende birinin sütyen bedeni ise 75C’dir.

Göğüs altı ve göğüs çevresi arasındaki fark

  • A-Kup: 12-14 cm
  • B-Kup: 14-16 cm
  • C-Kup: 16-18 cm
  • D-Kup: 18-20 cm
  • E-Kup: 20-22 cm

Çapraz Beden Nedir?

Çapraz beden doğru ölçüm yapıldığı taktirde farklı sütyen bedenlerinin de size uygun olacağını göstermektedir.
Eğer istediğiniz sütyen modelinin size ait olan bedenini bulamadıysanız çapraz bedende olan sütyeni alabilirsiniz demektir. Bunun için ise göğüs çevresi bedeninizin bir büyüğünü, kup bedeninizin ise bir küçüğünü seçmeniz ya da tam tersini yapmanız gerekmektedir. Örneğin 80B bedeninin çapraz ölçüleri 85A ve 75C’dir.

Sütyen Çapraz Beden

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu