Ordan Burdan

Kadın Kral ve Gerçek Hikayesi

Tarihteki gerçek bir hikayeden esinlenerek yapılmış olan Kadın Kral filmi Ekim ayında vizyona girdi.  Maria Bello Dana Stevens’ın senaristliğini yaptığı filmi Gina Prince-Bythewood yönetiyor. Viola Davis ve Thuso Mbedu gibi bir çok isim yer alıyor. Gelin filmi daha yakından inceleyelim.

Kadın Kral (The Woman King) Konusu

Amerikan yapımı olan Kadın Kral filmi 17. ve 19. yüzyıl arasında Batı Afrika’da yaşayan ve Dahomey’i koruyan yalnız kadınlardan oluşan Agojie isminde ki savaşçı orduyu konu almaktadır. Dahomey krallığını her ne pahasına olursa olsun korumaya çalışan kadınların hikayesini anlatıyor.

Kadın Kral Fragmanı

Dahomey Krallığındaki Savaşçı Kadınlar Gerçek Mi?

17. ve 19. yüzyıllar arasında Afrika’nın Benin Körfezi sahillerinde varlığını sürdüren bir krallıktır. Dahomey Kralığı, kurulduğu andan itibaren devamlı büyüme göstermiş ve genişçe bir alan yayılmıştır. Kendini korumaya çalışan krallık savaşta esir düşen köleleri satarak ekonomik olarak gelişmiştir. Sahil kesimini Portekiz yönetimine devreden krallık bir süre sonra Fransız işgaline uğramıştır. Fransızlar Dahomey krallığını sömürerek krallığı yok etmişlerdir.

Kadın Kral ve Gerçek Hikayesi
Kadın Kral (The Woman King)

Savaşçı Kadınlar Gerçek Mi?

Dahomey Savaşçı kadınları tarihte belgelenmiş bir kaç kadın birliğinden biriydi. Krallığın hüküm sürdüğü yıllarda ortaya çıkmışlardır. Karşılaştıkları Batı Avrupalılar onlara Amazon kadınları ismini takmışlardır. Kadın savaşçılar, Dahomey’in Batı Afrika Devletleriyle aralarında çıkan savaşlardan dolayı azalan erkek nüfusunun bir sonucu olarak ortaya çıktılar. Erkek savaşçılar, kadın savaş birliğine annelerimiz anlamına gelen Mino adını verdiler. Kadın savaşçı birliğine küçük yaşlarda katılanlar vardı. Kadınların evlenip çocuk yapmaları kesinlikle yasaktı. Acıya dayanıklılık ve hız konusunda çeşitli eğitimler aldılar. Bazı raporlarda erkeklere göre kadın savaşçıların daha cesur ve etkin olduğu belgelendi. Fransızların sömürgesi sonucunda savaşçı kadınlar birliği dağıtıldı. 1978 yılında ise 1892 yılında Fransızlarla savaştığını söyleyen bir Dahomey Mino kadını ile röportaj yapıldı.

Kadın Kral Oyuncuları

Viola Davis

Viola Davis
Viola Davis

Thuso Mbedu

Thuso Mbedu
Thuso Mbedu

Lashana Lynch

Lashana Lynch
Lashana Lynch

Sheila Atim

Sheila Atim
Sheila Atim

John Boyega

John Boyega
John Boyega

Hero Fiennes Tiffin

Hero Fiennes Tiffin
Hero Fiennes Tiffin

Adrienne Warren

Adrienne Warren
Adrienne Warren

 

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu