Sağlık

Avicenna Kadınların Her Zaman Yanında

Her insanın hayatının belli dönemlerinde vücuttaki gereksinimleri farklıdır. İnsanlar, ister kadın olsun ister erkek olsun yaşına ve fizyolojik gereksinimlerine uygun gıda desteklerine gereksinim duyarlar. Avicenna özellikle kadınların belli dönemlerde karşılaştığı sorunlara yönelik çözüm getiren yeni ürünler ile birlikte ürün yelpazesini genişletti.

Endüstrileşme ve teknolojinin gelişmesiyle birlikte insan sağlığı üzerindeki olumsuz etkileri de beraberinde getirmektedir. Özellikle çevresel faktörlerden en çok etkilenen üreme sistemi etkilenmektedir. Dünya genelinde ortalama 48.5 milyon (45-52.6 milyon çiftinin) çiftin çocuk sahibi olamadığı tahmin edilmektedir. İnfertilitenin kadın faktörü %40-50 iken erkek faktörü %30-40 civarındadır. İnfertiliteye yönelik KoenzimQ10, Resveratrol gibi antioksidanlar, multivitamin ve mineraller ve Ferula (çakşır), Ginseng, Lepidium, Epimedium gibi bazı bitkilerin doğru türlerinin kullanıldığında katkı sağladığını gösteren araştırmalar vardır.

Gebelik düşünüyorsanız veya gebeliğin ilk 3 ayında annenin beslenmesinde ve fetüsün gelişimine yönelik özellikle folat, B6, B12 ve D vitaminlerinin yanı sıra çinko, iyodun vücuda alınması büyük bir öneme sahiptir. Ayrıca gebeliğin lohusa ve laktasyon döneminde annenin yeterli ve dengeli beslenmesi ve bebeğin sağlıklı doğması için de omega 3 ve multivitamin-mineral desteğinin düzenli olarak alınması çok önemlidir.

Yaşamınızın kalitesini önemli ölçüde etkileyen bir adet döngüsü yaşıyorsanız PMS sendromu yaşıyor olabilirsiniz. PMS şikayetlerinin azalmasına beyaz civanperçemi, hayıt vs. bitkiler yardımcı olmaktadır.

Son yıllarda çok duyduğumuz insülin direnci ve PKOS’a yönelik şikayetlerin azalmasında özellikle miyo-inositol, folat, B6 ve B12 vitaminlerinin yanı sıra L-karnitinin de vücuda alınması büyük fayda sağlar.

İlerleyen yaşla birlikte kadınlarda Menopozun başlamasıyla görülen klimakterik şikayetlerin (gece terlemesi, sıcak basması, gerginlik vs) azalmasına yönelik beyaz civanperçemi, karayılan otu vs. bitkiler yardımcı olmaktadır.

Avicenna ürünleri, alanında uzman bir kadroya sahip Ar-Ge ekibi tarafından geliştirilmektedir. Ürünler, GMP Gıda ve İlaç belgeli üretim tesisinde üretilmektedir. Avicenna ürünlerini sadece eczanelerde satışa sunuyor. Aynı zamanda Orta Doğu başta olmak üzere 5 kıtaya ihracat yapmaktadır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu