Yaşam

Türk Mühendislerin Geliştirdiği “Dünyanın İlk Akıllı Bastonu”

Türk mühendisler tarafından geliştirilen, tüm dünyada yılın icadı seçilen ve bir ilk olan WeWalk Akıllı Baston. Tüm dünyada yankı uyandıran ve 253 milyon görme engelliye umut olacak akıllı baston WeWalk; şimdiye kadar gerçekleşmiş tüm engelleri aşacak.

“Dünyanın İlk ve En Akıllı Bastonu WeWalk”

Görme engelli Kürşat Ceylan’ın arkadaşlarıyla birlikte geliştirdiği dünyanın ilk akıllı bastonu WeWalk; bir yıl içerisinde dünyanın en önemli ödüllerini kazandı. Görme engellilerin kullanımı için Young Guru Academy ve Vestel katkılarıyla geliştirilen WeWalk; görme engelli kişilerin karşılaşabileceği engelleri tespit edip, uyarmak amacıyla tasarlanmıştır.

Alexa ve Google Haritalar asistanlarıyla entegre olabilen WeWALK; engelleri tespit eden ultrasonik sensör sayesinde titreşimli uyarılar vererek kullanıcıyı uyarıyor. Aynı zamanda 160 santimetreye kadar olan uzaklıktaki tüm engelleri algılayabilen WeWalk; Bluetooth 4.2 ile telefona da bağlanabilmektedir. Ayrıca 5 saat olan pil ömrü sayesinde uzun süre kullanılabilen akıllı baston; Türkçe ve İngilizce dil seçenekleri sayesinde de 25’ten fazla ülkede hizmete sunulmuştur.

WeWalk Akıllı Baston

WeWalk Kullanımı

WeWALK akıllı baston; ultrasonik sensörü ile göğüs ve baş hizasında önüne çıkabilecek tabela, direk, ağaç dalı gibi engelleri kolaylıkla algılar ve kullanıcıyı uyarır. Aynı zamanda alt bölümünde bulunan beyaz baston ile yerdeki engelleri de kolayca algılayabilmektedir.

Akıllı telefona kurulacak WeWalk uygulamasına Bluetooth üzerinden bağlanır ve böylece kullanıcı bağımsız hareketin tadını çıkartır. Ayrıca dokunmatik paneli mevcut olan cihazın rahatlıkla kullanabilir ve sesli komut sayesinde kontrol sağlanabilir. Böylece dilediğiniz özelliği tek bir hareketle kullanabilirsiniz.

Aynı zamanda Etrafımda Ne Var özelliği ve Keşfet modu ile; yolda yürürken önünden geçilen mekanları kullanıcıya aktaran akıllı baston, kafe, restaurant ve mağazaları listeler. Sadece bunlarla sınırlı olmayan WeWalk, bulunulan konuma en yakın duraklar, duraklardan geçen otobüsler, otobüs süreleri ve daha fazla bilgiyi de kullanıcıya aktarır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu