Ordan Burdan

Psikolog Gökhan Çınar Kimdir?

Daha çok YouTube’da yayınlanan “Katarsis” ve “Katarsis X-TRA” programları ile tanınan; son dönemlerin en popüler psikologlarından olan Gökhan Çınar Kimdir?

Uzman Psikolog Gökhan Çınar

1983 yılında İstanbul’da dünyaya gelen Gökhan Çınar; eğitimini Haliç Üniversitesi’nde tamamlamıştır. Ardından 2006 yılında Maltepe Üniversitesi’nin Klinik Psikoloji yüksek lisans programına kabul edilen Çınar; lisans eğitimi süresinde, yüksek lisans sürecinde ve sonrasında Balıklı Rum Hastanesi ve Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nde; nevroz ve psikoz servislerinde stajına ve psikolog olarak çalışmalarına devam etmiştir. Aynı zamanda Türk Psikologlar Derneği’nin bir üyesi olarak alanında çalışmalarına devam eden ünlü psikolog; yüksek lisans tezi olarak “Mesleki Adanmışlık” konusunda kapsamlı bir araştırmayı sürdürmüş ve yüksek lisansını böylece tamamlamıştır.

Gökhan Çınar; Yetişkin, Ergen ve Çocuk Objektif/Projektif Testler eğitimini alarak; bir çok kişilik, zeka, dikkat, gelişim ve algı testinin uygulamasında yetkinlik kazanmıştır. Ünlü psikolog aynı zamanda “Teoriden Pratiğe Psikodinamik Yaklaşımlar” ve Bilişsel Davranışçı Terapi Eğitimilerini almıştır. Daha sonra üç yıl boyunca Dr. Çağla Gülol ile bu yaklaşımda süpervizyon çalışmalarına devam eden Çınar; EMDR eğitimi ile alandaki çalışmalarını sürdürmüş ve 2014-2018 yılları arasında Geştalt Terapi Eğitimi’ni ve yaşantı gruplarını tamamlamıştır.

Kendisine daha yakın bulduğu Ergenlik Dönemi ile ilgili birçok eğitim, seminer, oluşum ve çalışmada yer alan psikolog; aynı zamanda Keşif Psikoloji ve Oyun Terapileri Derneği’nin de kurucularındandır. Son olarak doktora eğitimini Sinema-TV alanı üzerine sürdüren Çınar; gençliğinden beri medyada sunucu, yapımcı ve içerik üreticisi olarak görev almıştır.

2019 yılında “Utançla Yüzleşmek” başlıklı bir TEDx konuşması yapan ünlü psikolog halen Türkiye’de ve yurt dışında çeşitli seminer ve etkinliklerde konuşmacı olarak yer almaktadır. Kafa Dergisi’nin yazarı, “Geçecek mi?” isimli kitabın yazarı, ortağı olduğu dijital platform Bana Göre TV’de yayınlanan “Katarsis” ve “Katarsis X-TRA” programlarının yapımcısı olarak çalışmalarına devam etmektedir. Önceden YouTube’dan yayınlanan program artık Exxen TV üzerinden yayınlanmaktadır. Ayrıca ünlü psikolog TV8 ekranlarında yayınlanan gerçek yaşam öykülerinin anlatılacağı; Paylaş Benimle programının sunuculuğunu yapmaktadır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu