Kişisel Bakım

Batık Nedir? Batıklar Nasıl Önlenir?

Batık Nedir? Batıklar Nasıl Önlenmektedir? Birçok farklı tüy alma yöntemleri bulunsa da batık problemi ortak bir sorundur. Ancak çözümsüz değildir. Düzenli ve doğru uygulamalar ile batıkları azaltabilir hatta onlardan kurtulabilirsiniz. Peki ama nasıl? Evde yapacağınız düzenli uygulamalar ve duşta kullanacağız kese ve benzeri ürünler ile bu problemlerinize elveda diyebilirsiniz.

Batık Nedir?

Tıraş sonrasında kesilen tüylerin uzama yönü veya cildin ölü hücreler tarafından tıkanması sebebiyle cilt altında hapsolan tüylerin uzamaya çalışırken ciltten çıkamaması ve cildin yüzeyinde küçük, kırmızı bir şişlik oluşmasına batık denmektedir.

Herkesin başına gelebilecek doğal bir durum olan batık problemi; cilt türünüze, tıraş makinenize ve tıraş yönteminize bağlı da gelişmektedir. Ancak batıkların en yaygın görüldüğü bölgeler koltukaltı ve bikini bölgesidir. Bu probleme peeling, kese ve bazı doğal yöntemlerle çözüm bulabilirsiniz.

Batıklar Nasıl Önlenir?

Batık problemlerinin tedavisinde ya da böyle bir sorun ile karşılaşmamak için yapmanız gereken en önemli uygulama; cildinizi düzenli olarak ölü deriden arındırmaktır. Bunun için en doğru zaman ve yöntem ise; duşta sıcak ve buhardan dolayı açılan gözenekleri doğal kese, deniz süngeri ya da kuru lif ile arındırmaktır. Eğer bu uygulamayı düzenli olarak gerçekleştirirseniz; cildinizi ölü derilerden arındırır, deri altında kalan kıl oluşumunu kısa sürede engelleyebilir ve cildinizi yenileyebilirsiniz.

Batık Nedir? Batıklar Nasıl Önlenir?
Batık

Ayrıca batık problemlerinde uygulayacağınız diğer doğal yöntemler ise şunlardır;

1. Düzenli Peeling

Tüylerin uzamasını engelleyecek ölü deri hücreleri nedeniyle ortaya çıkan batıklar için; düzenli peeling uygulamak batık riskini azaltır ve aynı zamanda cildinizin pürüzsüz görünmesini sağlamaktadır.

2. Kuru Tıraş Yapmayın

Kuru tıraş cildinizde tahrişe ve batıklara sebep olmaktadır. Bu nedenle zamanınız kısıtlı bile olsa cildinizi nemlendirmeden asla tıraş etmeyin. Bu cilt sağlığınız açısından da önemli bir konu olmakla birlikte aynı zamanda cilt hücrelerinin sağlıklı kalmasını sağlamaktadır.

3. Tıraş Bıçağı Kullanıyorsanız Sık Sık Değiştirin

Uzun süre kullanılan bıçaklar tüylerde çekilme hissi oluşturabilmektedir. Bu da tüyleri iyi alamaması nedeniyle batık riskini artırmaktadır. Bu sebeple bıçakların körleşmeye başladığını hissettiğinizde yedek başlığı veya tıraş bıçağını değiştirmelisiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu