Yaşam

Zamanında Yayınevlerinin Basmadığı En Ünlü Kitaplar

Zamanında gönderildikleri yayınevleri tarafından reddedilen, ancak bugün kült kitaplar arasında gösterilen eserleri sizleri için derledik.

Yayınevlerinin Basmadığı En Ünlü Kitaplar

1. Harry Potter – J. K. Rowling

Dünyada en çok satan kitaplardan olan Harry Potter serisinin ilk kitabı Felsefe Taşı tam 10 yayınevi tarafından reddedilmiştir. Daha sonra küçük bir yayınevi tarafından basılan kitap yüz milyonlarca kez baskısı yapılmış ve onlarca dile çevrilmiştir. Ayrıca filme de uyarlanan kitap en çok izlenen filmler arasındadır.

2. Sineklerin Tanrısı – William Golding

Yayınevleri tarafından 20 kez reddedilen Sineklerin Tanrısı kitabı; ‘absürd ve ilgi çekici olmayan bir fantazi’ olarak nitelendirilmekteydi. İlk olarak 1954 yılında basılan bu kitap dünya klasikleri arasında yer alan ve birçok kez filme uyarlanan kitaplardandır.

Sineklerin Tanrısı – William Golding

3. Moby Dick – Herman Melville

Tüm yayınevlerinin gereksiz uzun bir kitap olduğunu bahane ederek basmayı reddettiği Moby Dick kitabı; 1851 yılında yayımlanmıştır. Bugün Amerikan edebiyatının en büyük klasikleri arasında yer almaktadır.

Moby Dick – Herman Melville

4. Carrie – Stephen King

Stephen King’in ilk romanı olan bu kitap 30 kez yayınevleri tarafından reddedilmiştir. Daha sonra ilk basıldığı yıl 1 milyondan fazla satarak, dönemin en çok okunan kitaplarından olmuştur. Kitap daha sonra filmlere ve Broadway müzikaline uyarlanmıştır. Stephen King ise dünyanın en ünlü yazarlarından biri olmuştur.

Carrie – Stephen King

5. Rüzgar Gibi Geçti – Margaret Mitchell

Amerikan iç savaşını konu alan bu kitap basılmadan önce Margaret Mitchell, tam 38 yayınevi ile görüşmeye gitmiş, anca hepsinden olumsuz olarak geri dönmüştür. Ancak 1936 yılında basılan Rüzgar Gibi Geçti kitabı, 1937 yılında Pulitzer Ödülünü kazanmıştır. Daha sonra film uyarlaması da yapılan kitap sekiz Oscar dalında ödüle layık görülmüştür.

Rüzgar Gibi Geçti – Margaret Mitchell

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu